Вхід | Реєстрація

Вся буремна юність – за 30 хвилин вистави

Подивитися яскраву концертну програму, згадати буремну юність та, врешті-решт, просто відпочити душею 21 вересня мали нагоду ті, хто колись визволяв Україну від загарбників. Учасники, ветерани та інваліди війни - усі вони прийшли до Палацу дозвілля «Листопад», аби переглянути концерт «У війни не дитяче обличчя...».
Трохи більше, ніж за півгодини, на сцені проходять цілі роки. Ось радянське інформбюро повідомляє про атаку фашистськими військами, далі - життя Полтави у часи окупації, потім - емоції, які відчував кожен громадянин, коли дізнався про перемогу військ Вітчизни. Від побаченого та почутого у більшості сивочолих гостей заходу - сльози на очах.
Втім, сумну нотку відразу змінюють радісні, бо ж зі сцени лунає попуррі з найпопулярніших пісень повоєнних років.
Разом з ветеранами заслуховувався піснями Перемоги і мер Полтави Андрій Матковський. Запевняє: міська влада не залишить без підтримки нікого з тих, хто, ризикуючи власним життям, визволяв Україну від загарбників.
Андрій Матковський, Полтавський міський голова:
— Якби у мене була чарівна паличка, щодня зранку я б махав цією паличкою і одночасно всі дахи і мережі були б відремонтовані. На жаль, цього немає. Але ж ви підняли Полтаву з руїн, а з нинішніми проблемами ми з депутатами обов'язково впораємося
Визволителі прийшли до зали Палацу дозвілля «Листопад» не лише, аби переглянути концерт до Дня міста. Ветерани, інваліди, учасники та діти війни - цього дня вони мали нагоду досхочу поспілкуватися з однолітками, пригадати важку юність та часи, коли виборювали мирне небо над головою.
Тамара Петренко, учасник війни:
— Всі висипали на вулицю, обіймалися, цілувалися. Мені дали гвинтівку, аби я салютувала. Загалом, радості не було кінця
А концерт, кажуть сивочолі визволителі, дозволив на кілька митей повернутися у далеку юність, згадати, як усім миром йшли до перемоги радянських військ.
Бліци:
- Дуже приємно, концерт дуже гарний, я ще такого не бачив. Молодці
- Добре, все добре, дай Бог, щоб ще краще
- Дуже сподобалось, люблю, коли діти виступають, співають, наче дорослі/

Автор: Олександр Крумін, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2010, 16:21 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації