Вхід | Реєстрація

«Секонд-хенди» просять про допомогу

«Секонд-хенди» просять про допомогу
У кременчуцьких «секондах» пройшов збір підписів проти закриття магазинів, а у великих містах України спланували ще й масові акції протесту. «Я – проти закриття «секонду». А ти? Не мовчи – вислови свою думку!»,  – такий надпис на дверях магазинів уживаного одягу покупці вперше побачили 15 вересня. Залишити свій підпис було багато охочих.
— Постійні клієнти «секондів» проти закриття, наш товар якісний і дешевий, особливо вигідно купувати дитячі речі, – розповідає завідувач мережі «Економ-клас» Алла Радченко.  – Як бачите, покупці проти закриття. Збір підписів – це всеукраїн­ська акція, яку проводить Асоціація «секондів», щоб потім продемонструвати у Києві, як багато людей в Україні потребують нашого товару.
Як відомо, проти «секондів» повстали чиновники. За статистикою, 80% «секонд-хенду» ввозять як гуманітарну допомогу, яка позбавлена митного збору і повинна поширюватись безкоштовно. Алла Радченко прокоментувала, що продавці «секонд-хендів» сплачують до казни, але детально пояснити схему завезення товару відмовилася, посилаючись на конфіденційність інформації.

Підслухана розмова
Між тим, городяни по-різному сприймають ажіотаж навколо «секондів». У цих магазинах чути різні думки:
— Якщо закриють, я лише радітиму. «Секонди» для мене стали поганою звичкою, вже давно час її позбавитися.
— Продавцям «секондів» образливо, що все дорожчає, от вони й вирішили роздмухати ажіотаж навколо свого товару. Ви подивіться, народ уже й барахлом запасається наперед!
— Товар «секондів» і зараз не такий уже й дешевий, проте більшість речей якісна, з натуральних тканин, не те, що китайські «скляні» сорочки.
— У західних регіонах України ціна на кілограм удвічі менша, ніж у нас. Вони ближче до кордону, а в нас уже дешево не скупишся. Цього року я їздила в Чернівецьку область, сама бачила.
— А мене ціни цілком влаштовують, все-таки це економія, та й нерідко трапляються нові речі. Зараз у моєму гардеробі майже все з «секонду», лише взуття нове купую і нижню білизну.

Автор: Лариса ГОРИСЛАВЕЦЬ, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2010, 12:08 | Кременчук | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації