Вхід | Реєстрація

Про дороги, курники та чоловічка з портфеликом

У минулому номері «ЕХО» ви читали статтю про те, як жителі кількох сіл Кобеляччини разом з активістами громадської організації блокували техніку одного із сільгосппідприємств. Таким чином вони відстоювали свої права на безпечний проїзд автодорогами та намагались привернути увагу влади до серйозної проблеми.
І привернули. Щоправда, реакція на протест у різних людей була різною. Жителі сіл висловили вдячність за допомогу. Керівник сільгосппідприємства заявив, що це була піар-акція з метою розрекламувати себе. Дехто в коридорах влади незадоволено пробурчав: «Чого вони туди полізли, ми б і самі справились».
Що ж, кожен має право на власну точку зору. Можливо б і влада справилась, і дороги б розчистились. І потрібно було людям мовчати і «сопіти в дві дірочки». Як зазвичай українці й роблять. Та через кілька днів в телеефірі на каналі «1+1» продемонстрували сюжет про те, як в Одеській області люди протестують проти того, як над їхніми домівками встановлюють лінії електромережі. Громадяни і екологи стверджують, що це порушення всіх норм і законів, що це небезпечно для здоров’я і життя. А електрики роблять свою справу. І їх підтримує влада — в особі найлюдянішого українського суду, і не менш людяної міліції. І наплювати їм на санітарні норми та життя людей. Гроші ж великі задіяні.
Під час кобеляцьких подій чимало їх учасників згадували про вже призабуті російські курники. Чиновники говорили: «А ті б інвестори порядок в районі навели. І дороги були б гарні, і сільськогосподарське виробництво піднялось». Учасники протестів говорили інакше: «А якби вже ті в район зайшли, то в разі порушень з їх боку ми б нічого не вдіяли. Там величезні гроші, на їх стороні і влада, і суд, і міліція». Там би — протестуй, не протестуй…
Дійсно, можна обійтись і без протестів, і без статей в газетах і без збурення громадськості. На дорогу в Пилипенках чи в інших селах району мав би приїхати чоловічок з портфеликом. Представник державної контролюючої служби. І, вивчивши ситуацію, зупинив би всю оту махіну, всю оту техніку одним розчерком пера. Тому що порушення, тому що дороги руйнуються, тому що є небезпека для життя людей. І все б в одну мить зупинилось. Тому що чоловічок той — державна людина, він слідкує за порядком. І начхати йому на інвесторів з їх грошима, зв’язками з політичним та іншими «дахами». Так повинно бути. Так є в Німеччині, Франції, Данії та інших європах.
А у нас? Ви знаєте такого хороброго чоловічка з портфеликом?

Автор: Ігор Філоненко


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 листопада 2009, 12:11 | Кобеляки | Редакційна
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації