Вхід | Реєстрація

Олександр Коваленко: «У Кобеляках проблему «роздули»

Олександр Коваленко: «У Кобеляках проблему «роздули»
У минулому номері ми повідомляли про проблеми, які виникли в Кобеляцькому районі під час сезону вивезення цукрового буряка. Повідомляли й про досить своєрідний спосіб їх вирішення, до якого вдалися представники сільських громад та активісти громадської організації «Сила Громади». А вже наступного тижня схожа конфліктна ситуація виникла в Козельщинському районі.
На полях, що розташовані поряд із селом Бреусівка Козельщинського району, сіють цукровий буряк. Зараз його копають. І, як і в Кобеляках, техніка агрофірми «Добробут» виносить на сільські дороги величезну кількість чорнозему. За день асфальтівки в Бреусівці і поряд з нею перетворилися на ковзанку. Селяни почали протестувати і звертатися до місцевої та районної влади за допомогою. А у понеділок відбулася зустріч сільської громади із директором «Добробуту» Олександром Коваленком.
Зібрання провели в приміщенні бреусівської сільради. Його відкрила і першою висловила свої претензії до агрофірми сільський голова Надія Павлюк. Вона повідомила, що вже кілька днів її робочий та домашній телефони «почервоніли» від величезної кількості дзвінків. Люди скаржаться на бездоріжжя на дорогах, на «розтовчений» технікою пастівник, де випасають 60 корів. А Олегу Павлюку «КАМАЗи» із буряком «заїздили» 20 сотих поля, на якому він посіяв елітну пшеницю.
Землевпорядник сільради Григорій Павлюк сказав: «Мені, як будівельнику із 25‑річним стажем, боляче спостерігати, як нівечать наші дороги». Висловив свою стурбованість ситуацією і заступник голови Козельщинської райради Юрій Марченко. Також він повідомив, що в районному бюджеті коштів на ремонт доріг немає.
Після того, як всі висловилися, всі претензії були пред’явлені, слово надали директору агрофірми «Добробут» Олександру Коваленку. Він одразу ж вибачився перед бреусівською громадою за завданий клопіт. За його словами, єдиною причиною всіх проблем і конфліктів між «Добробутом» і сільськими громадами щодо доріг, пастівників та полів є небувало складні погодні умови. Коваленко відзначив: «Я шість років вирощую буряк, але такого складного сезону ще не було. Постійні дощі не дають можливості працювати. Ну, звичайно ж, і бруд на дороги ми виносимо. Я знаю цю проблему. Мені телефонують і представники влади, і служба ДАІ. З Козельщинським райавтодором я готовий співпрацювати по очистці і ремонту доріг. Більше того, ми проплатили 63 тисячі гривень за 2 щітки і 2 відвали. Думаю, що в подальшому будемо чистити дороги самостійно».
Також, Олександр Андрійович розповів присутнім, що його фірма тимчасово припиняє копання і вивезення буряка. А вже на цьому тижні зупиняється цукровий завод, що в Біликах. Буряк, що залишився в полі, буде викопаний після настання морозів. Його вивезуть вже в Глобино. За словами Коваленка, на це йому знадобиться день-два.
Згадав директор «Добробуту» і ситуацію з пікетуванням техніки в Кобеляцькому районі. На його думку — це була виключно агітаційна акція.
Задали бізнесмену і питання щодо будівництва біля бурячних полів майданчиків з твердим покриттям. Це б дало змогу «КАМАЗам» не заїжджати в багнюку. Так роблять в Європі і США.Він відповів: «Не забувайте — там приватна власність на землю. Фермер будує майданчики на власній землі. А я на чийому паєві сипатиму пісок і кластиму на нього плити чи асфальт?»
У кінці розмови Олександр Коваленко ще раз вибачився перед жителями Бреусівки і пообіцяв ліквідувати всі негаразди. Зокрема, при потребі пересіяти пастівник. А сільський голова кілька разів повторила: «Дивіться ж, не обманіть нас, Олександре Андрійовичу».
У той день на під’їздах до Бреусівки і в самому селі автогрейдер почав зчищати бруд з асфальту. А на узбіччі через кожні 100–200 метрів встановили імпровізовані знаки «Слизька дорога».

Автор: Ігор Філоненко, ЕХО з регіону


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 листопада 2009, 12:13 | Козельщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації