Вхід | Реєстрація

Аварійність на дорогах знизилась

Протягом поточного року на території Кобеляцького району відмічається зниження кількості аварій, в яких учасники дорожнього руху отримали тілесні ушкодження. Так, зареєстровано 24 дорожньо-транспортних пригоди, в яких 1 особа загинула та 5 чоловік отримали тілесні ушкодження.
У порівнянні з аналогічним періодом 2009 року, у пригодах з потерпілими відмічається ріст загиблих;
2009 — всього – 24 пригоди, з яких 7 ДТП з травмованими та 7 осіб отримали травми; — загиблих немає;
2010 — всього – 24 ДТП, в яких 5 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня, 1 — загиблий.
Щодо ДТП з матеріальними збитками — відмічається певна стабілізація.
З метою поліпшення стану безпеки дорожнього руху, зниження рівня аварійності на території Кобеляцького району та збереження життя і здоров’я громадян, дотримання учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, створення їм безпечних і комфортних умов, виконання Указу Президента України від 20.11.2009 року № 1121/2009 «Про невідкладні заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху», підпорядкованим відділенням ДАІ в період з 01.01.2010 р. по 10.06.2010 р., та виконання вимог УДАІ ГУМВС України в Полтавській області від 21.08.2010 № 11/6547 « Про вжиття заходів щодо підвищення безпеки дорожнього руху та профілактики аварійності на автошляхах Полтавської області» виконана слідуюча робота:
— направлено до судових органів 360 протоколів з яких винесено 13 постанов про позбавлення посвідчення водія та вилучено 8 посвідчень водія.
— при нагляді за безпекою дорожнього руху з на території Кобеляцького району працівниками підрозділу було виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 1530 учасників дорожнього руху.
Також повідомляємо, що в підрозділах ДАІ УМВС України в Полтавській області, в тому числі і у ВДАІ з обслуговування Кобеляцького району, в найближчий час 2010 року буде встановлено технічне обладнання для видачі пластикових талонів про проходження Державного технічного огляду транспортних засобів. Ціна такого талона значно відрізнятиметься від нинішньої вартості талона ДТО.
Нагадуємо, що термін державної реєстрації транспортних засобів з об’ємом двигуна до 50 см/куб по спрощеній процедурі (надання пояснень сусідів про законність придбання, довідки, чеки від підприємців з продажу таких ТЗ, тощо) спливає 31 жовтня 2010 р..
Попереджаємо, що з 1 листопада 2010 р. водії незареєстрованих транспортних засобів вказаної категорії нестимуть адміністративну відповідальність за ознаками ч. 5 ст. 121 КУпАП, а сума штрафу — 170–255 грн. та обов’язкове затримання ТЗ на штрафмайданчику.

Від редакції:
З інформації водіїв з інших регіонів України, вартість такого пластикового талона в кілька разів вища, ніж той, який видає ДАІ про проходження ДТО зараз на території Полтавської області.

Автор: Василь Кіптілий, капітан міліції, ст.ДАТІ ВДАІ з обслуговування Кобеляцького району та АТІ підпорядкованого УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2010, 11:18 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації