Вхід | Реєстрація

Кобеляччину відвідали відомі фотографи

Кобеляччину відвідали відомі фотографи
20–24 вересня у Кобеляцькому районі відбувся всеукраїнський пленер фотохудожників. Ця визначна подія відбулася завдяки організатору Костянтину Бобрищеву за сприяння голови РДА Анатолія Таранушича.
Минулого понеділка творчий пленер «Люди нашого краю» розпочався із незвичного круглого столу під часті спалахи фотоапаратів. Унікальним захід був через людей, які його відвідали. Делегація гостей міста складалася з фотохудожників Києва, Луцька та Рівного. Вони демонстрували свої роботи, які вражали своєю колоритністю. Від знімку пейзажу весняного ранку в лісі ніби віяло вранішнім прохолодним повітрям. Професійні роботи-натюрморти, фотознімки в стилі ню заворожували і не дозволяли відірвати від себе погляд.
Фотохудожники допомогли відчути всю неповторність краєвидів Індії, Польщі, Словаччини та інших країн, де вони побували. Фотокореспондент газети «Українська культура і життя», член спілки фотохудожників України Микола Завгородній під час демонстрації своїх робіт сказав: «Я й досі боюсь показувати свої роботи. Знімайте. І не просто знімайте, а дивіться!»
Член національної спілки фотохудожників України, викладач кафедри «Художня фотографія» Ірина Літічевська зауважила: «Немає поганої погоди для фотохудожника, буває поганий фотохудожник.» Після цього вона продемонструвала на проекторі свої знімки, багато з яких сфотографовані в негоду.
Фотохудожник, учасник і призер міжнародних, всеукраїнських конкурсів та виставок Костянтин Бобрищев з любов’ю та гордістю розповідав про кобеляцький край колегам. Він запланував продемонструвати фотохудожникам найкрасивіші місця району, щоб вони змогли зберегти найкращі миті екскурсії та показати їх на виставках у Києві, Полтаві та Кобеляках. У свою чергу Олександр Лепетун, член спілки фотохудожників України, учасник близько ста виставок в Україні та за кордоном, подякував за можливість через фотоапарат показати життя району.
Серед членів делегації були присутні представники фотостудії «H2 Ostudio», «Простір ФОТО», студенти вишів, де навчають фотомистецтву.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2010, 12:20 | Кобеляки | Культура та освіта
1. АНТОНОВИЧ ВАЛЕРИАН / 26 вересня 2010, 12:25
Спасибо за статью, отличная статья, интересная газета Эхо. Удачи. Учасник фотопленера Антонович Валериан.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації