Вхід | Реєстрація

На дні села частували полтавськими галушками

На дні села частували полтавськими галушками
18‑го вересня у Зачепилівці відсвяткували День села.
Для мешканців Зачепилівки стало доброю традицією цього дня збиратися на площі в центрі села і святкувати разом. Цього року в них ще одна радість — вони зустрілися біля щойно відремонтованого Будинку культури. Але святкування та перегляд концертної програми відбулося просто неба.
У першу чергу односельців привітав сільський голова Михайло Заріцький:
— Щастя вам, любі односельці, здоров’я, сімейного благополуччя та тепла. Творчих звершень та досягнень, — побажав Михайло Андрійович.
Разом із поздоровленнями сільський голова відзвітував перед жителями довіреного йому села про заходи, проведені протягом поточного року, а також поділився планами на майбутнє. Далі господарів та гостей свята привітали заступник голови РДА Володимир Тараненко та заступник голови районної ради Борис Федоренко. Присутні вшанували пам’ять загиблих під час ВВВ односельців. А учаснику бойових дій Якову Охтирському Борис Федоренко вручив іменний годинник від голови районної ради.
Велика кількість жителів отримали відзнаки та подарунки за активну участь у житті села. Не забули привітати і майстрів та умільців, роботи яких можна було спостерігати на святковій виставці.
Після урочистостей розпочався концерт, на якому свої творчі здібності проявило як молоде, підростаюче покоління, так і люди поважного віку. Учні школи виконали українські народні пісні «Квітуча Україна», «Україночка» та інші, різноманітні танці. Та, мабуть, найбільше задоволення відчули мешканці та гості села, спостерігаючи за вальсом у виконанні Руслани Ульянець та Сергія Бабенка. Учні проявили винахідливість, поєднавши традиційний вальс із сучасними танцями. Родзинкою концертної програми став виступ ансамблю «Веселка» Новосанжарського НВК.
Сталася іще одна подія, яка зворушила серця жителів Зачепилівки. Під час  святкової програми сільський голова отримав дзвінок від односельця, відомого письменника та громадського діяча Бориса Олійника. Він привітав мешканців Зачепилівки, вибачився за свою відсутність на святі, пояснив, що має велику кількість справ. Але пообіцяв відвідати своє село наприкінці жовтня.
Після концертної програми жителів села пригощали полтавськими галушками та іншими народними стравами. А потім були масові гуляння з танцями та іграми до пізнього вечора.

Автор: Наталія РЯБЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації