Вхід | Реєстрація

Миргород: Канікули в Скандинавії

Миргород: Канікули в Скандинавії
У світі існує багато педагогічних шкіл та направлень. Досвід, знання та майстерність педагога завжди унікальні. Саме для об'єднання зусиль педагогів, для яких мистецтво є не тільки професією, а й життям, було створено Міжнародне об'єднання "Мистецтво та освіта XXI ст.", президентом якого є відомий педагог, професор-консультант вищих учбових закладів в Австрії, Греції, Польщі, Росії, автор понад 30 наукових робіт Елеонора Ткач.
Школи педагогічної майстерності, форуми та конкурси юних виконавців із великим успіхом проходили в різні роки, починаючи з 1994 року в Польщі, Росії, Греції, Франції, Італії, Італії-Австрії, Чехії, Данії та Швеції, Іспанії. Цього року музикантів зустрічала Фінляндія.
Міжнародний конкурс "Мистецтво ХХІ століття" проходив у місті Ювяскюля, заснованому у 1837 році імператором Миколою І, коли ці землі ще належали Російській імперії.
Місто розташоване на північному березі озера Пайянне на лоні живописного озерного пейзажу - 280 км на північ від Гельсинки. Ювяскюля сьогодні - це сучасне місто обласного значення з населенням 130 тисяч. Тут знаходяться престижні в країні політехнічний інститут та університет, високо розвинені виробництво паперу, галузі інформаційних технологій, енергетики, охорони здоров'я та навколишнього середовища.
Цього року вихованиця Миргородської дитячої музичної школи Бадьон Валерія літні канікули провела саме в місті Ювяскюля, де брала участь у міжнародному конкурсі. Вона була єдиною учасницею, яка виступала одразу у двох номінаціях - як соліст та соліст з оркестром. Випробування складне навіть для дорослого музиканта. Але атмосфера гостинності, якісні інструменти, досконала організація конкурсу та високий рівень підготовки дівчинки дали змогу блискуче виступити та отримати перемоги у двох номінаціях. Юна піаністка стала двічі лауреатом І премії.
Це не перша перемога Валерії на міжнародному рівні. Разом зі своїм педагогом та мамою Бадьон Оленою Володимирівною дівчинка вже перемагала в Росії (Бєлгород), Чехії (Усті-над-Лабем), Італії-Австрії (Лоніго, Відень). Неоціненну допомогу та невичерпні знання надає викладач-методист Харківської музичної школи-десятирічки, учениця Регіни Самійлівни Горовиць - Світлана Ігорівна Захарова, у якої Валерія консультується, набуває професіоналізму.
Журі конкурсу складалося з високопрофесійних музикантів, педагогів відомих мистецьких ЗНЗ: Елеонора Ткач (професор, Київ), Денис Чефанов - доцент Московської консерваторії, асистент професора Насєдкіна, Ольга Лифоренко - професор Київської консерваторії, Тетяна Шевченко - професор Одеської консерваторії, Вєра Спірідонова - професор Казанської консерваторії, Валентина Шукайло - професор Харківської консерваторії, Лілія Валямова - заслужений Діяч республіки Башкортостан, Євгенія Радославова - викладає в Віденському університеті Музики, Станіслав Тихонов, професор консерваторії в місті Айзенштадте ім. Ф.Й. Гайдна (Австрія), Олександр Ваулін - професор Королівської Консерваторії в Копенгагені, Чию Тьян Ху - професор із Гонконгу (Китай).
Валерія Бадьон блискуче виконала сольну програму - Сонату В.А. Моцарта сі бемоль мажор, К 570, І частину, "Російську пляску" та "В манері Шопена" П. Чайковського, "Ємелю" Л.Шукайло.
А виступ Валерії у номінації соло з оркестром супроводжував відомий симфонічний оркестр із Новосибірська. Дівчина виконувала 23 концерт В.А. Моцарта, II, ІІІ частини. Для юної піаністки гра з оркестром стала неоціненним виконавським досвідом.
Приємною несподіванкою для Валерії та Олени Володимирівни стало запрошення взяти участь у приватному концерті для фінських гостей дворянського походження на віллі Куоккала. Власником вілли є пан Кауко Сорйонен, один із найбагатших людей Фінляндії, який підтримує обдарованих дітей, надає їм матеріальну допомогу, є меценатом.
Валерія здобула неоцінений досвід гри з симфонічним оркестром, мала змогу послухати багато нової музики, поспілкуватися зі своїми однолітками та більш старшими друзями з різних куточків світу - Росії, України, Фінляндії, Данії, Кореї, Швейцарії, Австрії та інших.
Дівчинка з Миргорода запам'яталась багатьом слухачам та конкурсантам. Тепер місто Миргород знають далеко за межами країни. Колектив музичної школи щиро вітає переможців та бажає Валерії нових творчих злетів та здійснення мрій!

Автор: І.В.Кацарська, директор ДМШ ім.А.П.Коломійця; www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2010, 10:28 | Миргород | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації