Вхід | Реєстрація

Миргород: Симфонія Любові у камені…

Миргород: Симфонія Любові у камені…
Напередодні Дня міста, 17 вересня, у Миргороді сталася надзвичайно світла і святкова подія - відкриття скульптурної композиції "Камінь любові". Про те, як цей камінь із невеличкого Галілейського містечка Кани, де Ісус благословив наречених, потрапив до нашого міста, ми уже повідомляли у своїй газеті. На сторінках цього часопису майже протягом двох місяців ішло жваве обговорення ідеї створення скульптурної композиції.
До розмови долучалися найавторитетніші люди міста, психологи, педагоги, юристи, жителі та гості, котрі приїздили до Миргорода. Всі вони висловлювали свої цікаві, неординарні думки, пропозиції, але всі читачі сходилися в одному - ідея створення скульптурної композиції "Камінь любові" - прекрасна ідея, адже ще ні один міжнародний меморіальний проект не фіксував у камені вічно живої філософської категорії, такої, приміром, як та, що зветься любов'ю.
Отож, минулої п'ятниці, на центральній площі міста зібралося чимало миргородців та гостей міста, щоб на власні очі побачити і порадіти з того, як відкриватимуть символічний оберіг любові для всіх миргородців. До речі, на свято прибула делегація з Білоруського міста Рєчіца, міста-побратима нашого Миргорода; учасники та гості фестивалю "Осіннє рандеву-2010" - відомий телеведучий Юрій Кот; народний артист України Мар'ян Гаденко; народний артист України Фемі Мустафаєв; заслужений артист Росії, соліст групи "Червоні маки" Андрій Ознобін.
Першим до слова був запрошений Алекс Штрай, письменник, автор проекту. Потім виступив генеральний директор групи компаній "Круп'яний холдинг" Олексій Шкабура, офіційний спонсор проекту. Із прекрасною подією усіх присутніх того дня на площі вітав Миргородський міський голова О.Б.Паутов.
Довгоочікувана мить. Почесне право відкрити скульптурну композицію надається Миргородському міському голові О.Б.Паутову та патріарху музики, композитору Л.Б.Затуловському (на першому знімку зліва нараво).

Ми - християни, і всі наші починання повинні бути благословенні небесами. Отож, обряд освячення скульптурної композиції "Камінь любові" провів настоятель Свято-Успенського Собору протоієрей Іван Созанський.
Краса життя, краса любові - найвища на землі краса. Того дня на святі відбулася урочиста реєстрація шлюбу молодих, яку провела начальник відділу реєстрації актів цивільного стану Марцинковська Ніна Олексіївна. На весільний рушник під теплі оплески гостей стали громадяни України - Максим Калінін та Оксана Прядко. Звичайно ж, право першими доторкнутися до "Каменя любові" отримали ці молодята. Були і красиві слова привітання, і подарунки. Алекс Штрай представив костюм нареченого - від відомого дизайнера Вороніна, а нареченій представник компанії в місті Миргороді "Киснева косметика Фаберлік" Наталія Тарабан теж вручила подарунок. Був і подарунок «із гумором» - пуд солі, який теж вручили молодятам.
Вражаюче і видовищно вигляділи десятки різнокольорових кульок у небесах, які підняли увись макет великого, ніби вогняного серця… Кульки піднімалися плавно і здавалося, що серце оживає і пульсує Любов'ю… Любов'ю двох. …Любов'ю усіх присутніх на святі… А ще була красива музика і танок наречених, і щирі оплески, і традиційне українське "гірко!"
Наступний етап свята - вручення посвідчень багатодітним сім'ям - родині Глушка Володимира Михайловича та Глушко Тетяни Володимирівни і їхнім трьом діткам; Пусі Володимиру Васильовичу та Пусі Ірині Олександрівні і їхнім трьом діткам.
Завершилося свято концертною програмою, в якій взяли участь - миргородці та гості нашого міста, учасники Х Всеукраїнського фестивалю "Осіннє рандеву - 2010", що відбулося в Миргороді.
Окремо добрим словом хочеться згадати загальноосвітні заклади міста, які до цього дня приготували незабутню виставку родинних цінностей. Були тут і власноруч вишиті сорочки, що передавалися з покоління у покоління протягом двох століть; і ікони з такою ж древньою історією; і вишиті картини; і полив'яний посуд; і зібрання сімейних оберегів та ін.
Дуже приємно, що у цей святковий день молодь міста не стояла осторонь. Волонтери центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді вітали всіх миргородців та гостей міста зі святом та роздали 1000 наліпок із написом "Я люблю Миргород" (у центрі яскравий малюнок серця).
Така наліпка дісталася і мені. І ота фраза "Я люблю Миргород", що була закріплена зліва на лацкані мого піджака, здавалося, прогрівала мене своїм теплом глибоко-глибоко, аж до самого серця. Уже і свято завершилося, але мені не хотілося йти із площі, думки і вся я спрямовувалися до скульптурної композиції "Камінь Любові", де зібралося багато-багато усміхнених, щасливих людей, де поміж нами поважно проходилась і теж посміхалася усім її величність пані Любов.

Автор: Валентина Денисенко, Фото Володимира Балацького та Руслани Максімової, www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 вересня 2010, 10:30 | Миргород | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації