Вхід | Реєстрація

Жителі Руденківки прохають допомоги у Президента

Жителі Руденківки прохають допомоги у Президента
Випробувавши практично усі методи боротьби із нечесними бізнесменами і не знайшовши правди у суді, жителі села Руденківка вирішили звернутись за допомогою до Гаранта Конституції.
Нижче наводимо текст листа жителів Руденківки до Віктора Януковича із оригінальною орфографією та стилістикою.
«Шановний пане Президенте. Я, Головко Сергій Іванович, сільський голова Руденківскої сільської ради, що в Новосанжарському районі Полтавської області, найбільшої територіальної громади в районі (це більше 3500 громадян), звертаюсь до Вас від імені депутатів сільської ради та громадян за допомогою. Щиро віримо в те, що наше прохання не повернеться простими відписками з верху до низу, а повернеться конкретними діями влади, яка прийшла всерйоз і надовго.
Справа в тому, що під час ліквідації агрофірми у 2002‑му році нечесні на руку ділки в особі ліквідатора Авраменка І. М. та його помічника відчужили частину майна КСП імені газети «Зоря Полтавщини», яке підлягало розпаюванню (це адмінбудинок та котельня) та передачі в комунальну власність (приміщення лазні), відповідно рішення загальних зборів КСП. Всі ці об’єкти являються соціальною інфраструктурою села Руденківка. В адмінбудинку з першого дня вводу в експлуатацію в 1985 році розміщувались правління КСП, сільська рада, кабінет дільничного інспектора міліції, сільська бібліотека, лабораторія ветеринарної медицини, а зараз ще й майстерня по ремонту телевізорів та перукарня. І от таку двоповерхову будівлю, яка знаходиться на площі в центрі села (балансова вартість якої на той час становила 385 000 грн.) було продано та перепродано третій особі за 5.500 грн., котельню (балансова вартість 35 000 грн.) за 1 000 грн., приміщення лазні (балансова вартість 85 000 грн.) за 2 500 грн. Громада залишилась без інфраструктури, сільська рада без даху над головою. 10.10.2005 року відбувся суд по кримінальній справі над ліквідатором Авраменком І. М. Цитую постанову: «Авраменко І. М. обвинувачується в тому, що займаючи посаду ліквідатора ПАФ «Зоря Полтавщини» неналежно виконував свої службові обов’язки, що спричинило тяжкі наслідки інтересам територіальної громади в селі Руденківка та співвласникам майнових паїв». У витягу з постанови говориться: «Речові докази — приміщення адмінбудинку, котельні та лазні слід повернути агрофірмі «Зоря Полтавщини». На період слідства на майно був накладений арешт і ніде в матеріалах справи не вказано, що майно вже 4 місяці як перепродано третій особі, Чижанському А. П. Виникає багато запитань. Чому майно, яке коштує майже півмільйона гривень було продано та перепродано за символічну ціну 9 000 грн.? Чому ці приміщення не були передані територіальній громаді, відповідно постанови суду, навіть якщо агрофірма була ліквідована? Чому пайовики села Руденківка не отримали свої майнові паї? І де тепер буде виконувати свої функції орган місцевого самоврядування?
Щоб отримати відповідь на ці та інші запитання та повернути майно справжнім власникам сільська рада та пайовики звернулись з позовом до суду щодо визнання договору купівлі-продажу майна КСП ім.. газети «Зоря Полтавщини» недійсним. Нажаль Новосанжарський районний суд не захистив інтереси Руденківської територіальної громади.
Ми вважаємо, що ці приміщення, збудовані за кошти КСП, є власністю селян всієї територіальної громади. Зараз приміщення занехаяне, вікна та двері випадають із рам та одвірків, сходи руйнуються. Сільська рада підтримує в належному стані ту частину приміщення, яке займає, опалює, ремонтує як може (адже приміщення не на балансі), охороняє. Приміщення лазні ще гірше, а котельню розікрали, стоїть без вікон, без дверей, котли здали на металобрухт. Ось такі вони горе-хазяї. Ще й нахваляються розібрати будівлі на будматеріали. Від власника ми чуємо постійні погрози про виселення сільської ради.
Рік тому зверталися за допомогою до колишнього губернатора В. Асадчева. Спочатку обіцяв допомогти, а потім відсахнувся. Злі язики кажуть, що надто великий покровитель в особі народного депутата стоїть за спиною справжнього власника всього цього майна Юрченка А.П, полтавського підприємця, який незаконно, без будь-яких дозволів на протязі чотирьох років займається переробкою відходів великих підприємств з виробництва олії в самісінькому центру села Руденківка, засмічуючи відходами лісопосадки, поля фільтрації «Полтававодоканалу», і ніхто не в змозі його зупинити. З приходом до влади нової команди райдержадміністрації, на чолі з Шовкоплясом С. М., яка підтримала територіальну громаду села Руденківка, переробка відходів тимчасово призупинилась, але питання не вирішилось. Громада організовувала акції протесту, депутати сільської ради писали колективні звернення в прокуратуру, екологію та багато інших інстанцій. Комісії приїздили і від’їздили, а нам приходили одні відписки. Зате почався відкритий тиск на сільську раду. Позачергова перевірка обласної прокуратури із залученням працівників КРУ, перевірка відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУМВС в Полтавській області, теж позачергова, які в ході вищезазначених перевірок суттєвих порушень не виявили. Навіть працівники СБУ, які приїхали на наше звернення, спочатку провели перевірку сільської ради з ведення бухобліку, не маючи на це ніяких підстав, і лише потім почали займатися перевіркою нашого звернення. Що тут скажеш?
Саме тому, шановний Вікторе Федоровичу, ми звертаємось до Вас з останньою надією на те, що можливо за Вашим дорученням відповідні органи проведуть неупереджену перевірку, стосовно вищевикладених фактів, з подальшим прийняттям справедливого рішення згідно чинного законодавства, яке допоможе територіальній громаді повернути втрачене майно».
Лист підписано сільським головою Сергієм Головком. Крім нього, під посланням Президенту підписалися 15 депутатів сільської ради та 600 мешканців села. Лист є відкритим, а тому його буде надруковано у всеукраїнському виданні «Сільські вісті» та тижневику «ЕХО».

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 жовтня 2010, 12:42 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації