Вхід | Реєстрація

Як перекрити дах без грошей?

Як перекрити дах без грошей?
Виявляється, це не так і складно. Треба лише мати організаторські здібності та вміння працювати із потенційними спонсорами.
Директора Руденківської загальноосвітньої школи Андрія Дігтяря ми зустріли… на даху шкільної майстерні. Було це вранці 24‑го вересня. Разом із викладачами та технічними працівниками школи Андрій Васильович саме приймав нагорі бочку зі смолою, яку підійняв потужний кран. Помітивши журналіста, директор залишив гурт підопічних і підійшов, скидаючи робочі рукавички.
— Ось бачите — таким шкільним підрядом ми перекриваємо дах, — посміхнувся Андрій Дігтяр. — Разом зі мною тут наші вчителі і працівники школи — чужих немає нікого. Таким чином ми хочемо і виконати роботу, і зекономити кошти.
Потреба у відновленні роботи майстерні була продиктована гострою необхідністю. У школі відновили професійну підготовку учнів, а це потребує додаткового приміщення для навчання. Приміщення то у школи було, але от його дах переживав не кращі часи. Вартість його перекривання видавалася чималою, тому дирекція школи почала шукати оптимальне вирішення проблеми.
— Якщо наймати бригаду, щоб зробила оцю роботу, це обійшлося б у тисяч 20 гривень, — коментує Андрій Дігтяр. — А мої хлопці грошей не візьмуть! (Посміхається). Усі працюють, вважай, на ентузіазмі.
Звичайно, без певних витрат таки не обійшлося. 30 рулонів руберойду та тонна смоли коштували школі 7 тисяч 100 гривень. Кран надав директор ТОВ «Елеватор «Чиста криниця» Микола Харченко.
— Ми взагалі намагаємось тісно співпрацювати із спонсорами, — говорить директор. — У минулому році ми освоїли 121 тисячу гривень. З них бюджетних — лише 9!
Ось так. А хтось скаржиться на постійну нестачу коштів, злидні і неможливість щось змінити. Як тут не пригадаєш давно відому істину: «Хочеш жити — вмій вертітись!».

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 жовтня 2010, 13:29 | Нові Cанжари | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації