Вхід | Реєстрація

Осінь—2010: іспит для нової влади

Осінь—2010: іспит для нової влади
Полтавщина на 100 відсотків готова до опалювального сезону
Станом на 15 вересня житловий фонд області підготовлений до опалювального сезону 2010—2011 років на 100%. Про це йшлося під час засідання колегії облдерж-адміністрації. Зокрема, з 1092 котелень та топок фактично підготовлено 1091 (99,9%), капітально відремонтовано 9 котелень (100%) та 11 котлів (100%). Відремонтовано або замінено теплових мереж 20,2 км (100%).
Відремонтовано або замінено водопровідних мереж — 108,2 км (100%), каналізаційних — 23,89 км (100%), водопровідних насосних станцій — 88 одиниць (100%), каналізаційних насосних станцій — 108 одиниць (100%). Капітально відремонтовано 97 тролейбусів (100%), контактної мережі — 76,4 км (100%). Проведено капітальний ремонт вулиць та доріг — 69,85 тис. кв. м. (100%), підготовлено 361 одиницю (100%) спеціалізованої прибиральної техніки.
Всі лікарні, школи та дошкільні заклади підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період станом на 1 вересня 2010 року. На кінець опалювального сезону 2009—2010 року за підприємствами всіх форм власності, що надають послуги теплопостачання, була зареєстрована заборгованість у сумі 74,2 млн. грн., рівень оплати становив 60%.
За природний газ, спожитий підприємствами всіх форм власності, що надають послуги теплопостачання, станом на 7 вересня 2010 року сплачено 94,3% його вартості. Заборгованість, з урахуванням боргів минулих років, станом на 7 вересня цього року становить 31,9 млн. грн., у тому числі заборгованість 2010 року — 28,7 млн. грн.
Заборгованість теплопостачальних підприємств комунальної форми власності за спожитий газ на 7 вересня 2010 року становила за 2010 рік — 17,8 млн.грн., з урахуванням боргів минулих років — 18,2 млн.грн.
Середній рівень оплати за цей рік — 98%. За між-опалювальний сезон 2010 року головними постачальниками теплової енергії на території області сплачено за спожитий газ на рівні 100 та вище відсотків: КВП «Комсомольськтеплоенерго» — 117%, КП «Теплоенерго» (м. Кременчук) — 107%, ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» — 99,3%.
Завдяки належній роботі зі споживачами такі підприємства, як ОКВПТГ «Лубнитеплоенерго», ОКВПТГ «Миргородтеплоенрго» забезпечили оплату на рівні 90%. Незважаючи на достатньо високий рівень оплати (88%), найбільший борг має ВАТ «Полтаваобленерго» — 10,1 млн.грн.
Середній рівень оплати за 2010 рік становиив 91,7%. Борг комунального підприємства Полтавської обласної ради «Полтававодоканал» становить 80% загального боргу за спожиту електроенергію підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства області. Це підприємство надає 70% послуг централізованого водопостачання та водовідведення населенню та установам соціальної сфери Полтавської області.

Олександр Удовіченко: «Однозначно — ми будемо з лімітами на газ»
Попри наявні зараз борги за газ — підприємства теплокомуненергетики області винні дочірній компанії «Газ України» 17,8 млн. грн. — голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко (на фото) переконаний, що Полтавщина ліміти отримає.
За його словами, робота щодо розрахунків за газ в області проводиться. Борги залишаються на невеликих підприємствах, яким зараз чи не найтяжче. Серед сьогоднішніх боржників голова облдержадміністрації назвав комунальні підприємства, які сьогодні подають тепло жителям Розсошенців, Терешків, Супрунівки, Лохвиці.
«На сьогодні величезних боргів немає. Це радує, але треба дотягнути до 100%», — сказав Олександр Удовіченко.
Він також запевнив, що знайдуть ресурси, аби Полтавська область отримала субвенцію та вчасно розпочала опалювальний сезон. Полтавщина сьогодні на другому місці у державі по розрахунках за газ.

Обласний бюджет буде перевиконано
5—6 жовтня відбудеться чергова сесія обласної ради, на якій планується розподілити кошти, в тому числі від перевиконання обласного бюджету з початку року. «Сподіваємось, що ми отримаємо 105% і більше перевиконання обласного бюджету», — сказав голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко. За його словами, зараз зросло на 30% промислове виробництво, зокрема, у Кременчуці.
З іншого боку, з підприємствами НАК «Нафтогаз України» цього року вдалося підписати 3-сторонню угоду на загальну суму 35 млн. гривень (торік лише 5 млн.грн).
Левова частка цих коштів — 22 млн. гривень — передбачена на завершення будівництва підвідних газопроводів.
У Гребінківському,Семенівському і Глобинському районах області залишилися проблемні газопроводи, де вже проведені основні мережі й треба лише пустити блакитне паливо до сіл і домівок селян. У цьому питанні обласна влада розраховує на фінансову підтримку підприємств НАК «Нафтогаз України».
Інші кошті, за словами Удовіченка, спрямують у ті райони, де працюють нафтогазові підприємства і чекають фінансування значущих соціальних об’єктів.

Пріорітети — освіта та медицина
Заступник голови обласної ради, член фракції Партії регіонів Іван Момот у спілкуванні з пресою зазначив: «Нинішня каденція обласної ради закінчується, тому ми підбиваємо певні підсумки роботи. У цьому скликанні обласна рада працювала злагоджено, професійно. Ми робили все для того, щоб виконати наші зобов’язання перед виборцями, щоб полтавська громада відчувала нашу підтримку. Всі рішення обласної ради приймалися на благо полтавського краю. Зокрема, за цей час було прийнято понад 50 обласних програм, спрямованих на соціально-економічний розвиток області. З 2006 до 2010 року у 2,6 раза збільшився обласний бюджет. Це, в першу чергу, завдяки полтавцям, які працюють на виробництві, у державній сфері, в бізнесі. Депутати все зробили для того, щоб підтримати різні галузі.
Пріоритетами для фінансування були медицина, освіта, житлово-комунальне господарство. Практично заново було збудовано соматичний корпус обласної лікарні, закінчується реконструкція обласного музично-драматичного театру імені М. Гоголя — об’єктів обласної комунальної власності. Це ж можна сказати і про Обласний центр естетичного виховання учнівської молоді, в ремонт якого було вкладено значні кошти з обласного бюджету.
Якщо говорити мовою цифр, то фінансування галузі «Освіта» з обласного бюджету збільшилося втричі, охорони здоров’я — у 2,2 раза. Така тенденція спостерігається і в інших галузях. Зрозуміло, що цих коштів ще недостатньо. Проте заробітна плати виплачувалася вчасно. І, наскільки мені відомо, сьогодні по підприємствах обласної комунальної власності заборгованості по заробітній платі немає».

Діти Полтавщини відчувають турботу
У цілому на літнє оздоровлення дітей у Полтавській області цьогоріч витратили 68 млн. 133 тис. 400 грн., що на 18 млн. грн. більше, ніж минулого року. З обласного бюджету на відпочинок юних полтавців надано понад 20 млн. грн.
Всього в області охопили оздоровленням і відпочинком 72 тис. 640 дітей шкільного віку. Це більша частина від загальної кількості учнів на Полтавщині. Протягом літа працювало 999 таборів, з яких: 30 — позаміські, 802 — з денним перебуванням, 150 — праці та відпочинку. Цей сезон оздоровлення став одним із найкращих за останні роки, минув без отруєнь, травм та злочинів.
Полтавщина є лідером в Україні у справі відновлення дитячих садків і посідає перше місце серед областей. Цей напрямок роботи обласної виконавчої влади — один із пріоритетних і знаходиться на постійному контролі голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка.
У відновленні й відкритті дитячих садків є нагальна потреба, адже нині дошкільна освіта стала обов’язковою у зв’язку із запровадженням 11-річного терміну навчання. В області вже відкрито 11 дитячих садків. На часі — відкриття ще 23 садочків у сільській місцевості.
Аби діти, які мешкають у містах, також мали умови для навчання та розвитку, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко особисто звернувся до керівників міст Полтава, Кременчук, Лубни, Миргород, Комсомольськ з рекомендацією відновити роботу тих дитячих садків, які були закриті й приміщення яких сьогодні використовуються не за призначенням.
«Дітям повинні бути створені комфортні й затишні умови для виховання і навчання. Ми всі є відповідальними за наше майбутнє», — переконаний заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль.

Перед виборами —всі в рівних умовах
«Думаю, що на Полтавщині немає тиску на журналістів та проблем з доступом до інформації. Влада, яка сьогодні прийшла, немає ні бажання, ні методів впливу (навіть якби захотіла) займатися цензурою. Тому я не бачу тут проблем», — сказав голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко в ефірі ОДТРК «Лтава».
За його словами, питання цензури та тиску на пресу піднімають політичні опоненти влади.
«Думаю, що опозиційні політичні сили розуміють, що до них зник інтерес. Вони мають менше можливостей доступу до центральних каналів, бо за це треба платити. Коли ж були при владі, то мали можливість користуватися безкоштовно. Наразі їм треба перед виборами якимось чином себе показати», — зауважив Удовіченко.

Автор: www.vechirka.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 жовтня 2010, 11:55 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації