Вхід | Реєстрація

Вірні збирачі духовних скарбів народу є і у Миргороді

30 вересня Україна святкує Всеукраїнський день бібліотек. Це свято було запроваджене в 1998 році. Символічно, що воно відзначається в день Віри, Надії, Любові і матері їх Софії (Мудрості). Сама назва - Всеукраїнський свідчить, що це свято не тільки професійне, а й загальнонародне, адже саме через бібліотеки на різних етапах життя проходить все населення України, бо без книги немає знань, поступу вперед.
Слід сказати, що при міському відділі культури діє чотири бібліотеки. Патріархом серед них можна назвати міську бібліотеку для дорослих імені Давида Гурамішвілі, яка невдовзі святкуватиме свій 150 річний ювілей. Міська бібліотека для дітей у наступному році також буде відзначати своє 90 річчя. Ще діють у місті бібліотека №2 при Центрі культури та дозвілля, що на Личанці, та бібліотека №3 при міському Будинку культури у Почапцях. Крім того, при кожному навчальному закладі міста функціонує своя бібліотека.
Близько трьох десятків років очолює міську бібліотеку для дорослих №1 імені Д.Гурамішвілі жінка надзвичайно красивої душі, закохана у свою справу С.О.Сікорська. При бібліотеці працюють справжні професіонали, люди, які присвятили своє життя служінню книзі: В.І.Потапенко, Н.М.Рудь, Л.В.Тоненчук, А.М.Гусєва. А ще тут діє Інтернет-центр, за роботу якого відповідає висококваліфікований спеціаліст Ю.О.Мар'ян. Інтернет-центр оснащений комп'ютерною технікою, тому до послуг відвідувачів бібліотеки доступні будь-які тематичні довідки.
Щомісяця працівники бібліотеки та радіокомпанії "Миргород" проводять радіоальманах, присвячений визначним подіям міста, видатним людям Полтавщини. Бібліотечний фонд налічує 62 тисячі книг. Серед них близько 10 тисяч примірників періодичних видань. А ще працівники бібліотеки почали випускати дайджести, які присвячені видатним літераторам і митцям Миргородщини, а саме: Миколі Філянському, Панасові Мирному, Антонові Шевченку, Христині Литвиненко, Михайлові Семенку, Анатолієві Дімарову.
Міська бібліотека для дітей працює під мудрим керівництвом О.В.Виноградової. Загальний фонд цього закладу налічує 23 тисячі книжок. Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості для дітей тут є бібліотекарі: Л.Я.Маркова, Н.Я.Макуха, І.М.Компанієць, І.М.Огнєва. Юні читачі бібліотеки беруть участь у різноманітних республіканських і обласних конкурсах. Одним із них є загальноукраїнський щорічний конкурс "Найкращий читач України". Працівниками бібліотеки було видано методичку з патріотичного виховання юного читача. Бібліотека співпрацює з Миргородським міськрайонним управлінням юстиції.
Для учнів шкіл постійно проводяться різноманітні заходи на правову тематику, цікаві та пізнавальні конкурси-огляди. Триває співпраця з вихованцями гуртка "Орігамі" Центру естетичного виховання. Але, на жаль, бібліотека поки що не має комп'ютерної техніки.
Книга, як відомо, - джерело знань. Саме вона допомагає читачам бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу. Тож, подальший розвиток бібліотечної справи - це запорука розвитку суспільства.
Шановні бібліотекарі нашого міста! Вітаємо Вас із професійним святом і бажаємо нових творчих досягнень, невичерпної енергії та доброго здоров'я для подальшого служіння Вашій благородній справі!

Автор: Ольга ЧЕРКАСЬКА, www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації