Вхід | Реєстрація

Оркестр, який працював з гуртами «Океан Ельзи» та «Deep purple» виступив у Полтаві

Оркестр, який працював з гуртами «Океан Ельзи» та «Deep purple» виступив у Полтаві
4 жовтня у Міському будинку культури Полтави відбувся концерт Національного камерного ансамблю „Київські солісти”. Це був ювілейний концерт, присвячений п’ятнадцятиріччю заснування та засновнику ансамблю Богодару Которовичу, який помер рік тому.
Цікаво, що головний диригент "Київських солістів" Заслужений діяч мистецтв України Дмитро Логвин виступав у свій час разом з такими відомими музикантами як: Катя Нємірович-Данченко, Фредерик Піляссі, Олександр Малінін, Нонна Суржина, засновник гурту "Deep Purple" Джон Лорд та ін. Крім цього сам ансамбль супроводжував концерти джазової співачки Ніно Катамадзе, гурту "Океан Ельзи", Джона Лорда та інших виконавців.
Полтавський концерт камерного ансамблю складався з двох відділень. Лунали твори Георга Генделя, Ігора Стравінського, Генріха Венявського, Франца Ваксмана, Едуарда Елгара та ін.
Взагалі за "Київськими солістами" закріпилась репутація популяризаторів авторів світового рівня, твори яких ще не виконувались на території України. Зокрема, вперше українцям були представлені "Воєнний реквієм" Бріттена та подвійний концерт Палмера "Потрібні двоє".
Полтавський концерт Національного камерного ансамблю "Київські солісти" об'єднав Всесвітній день музики та початок концертного сезону. Артисти зазначили, що їм приємно щоразу приїжджати до Полтави, бо тут завжди переповнені зали.

Автор: Юлія Пашковська, poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 жовтня 2010, 13:04 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації