Вхід | Реєстрація

16-річна полтавка — найшвидша дівчина України

Минулого тижня в Ялті завершився чемпіонат України серед школярів (ДЮСШ і СДЮШОР), на якому блискуче виступила 16-річна полтавка Ірина Шевченко, вихованка тренера Юрія Щербака з Полтавської ДЮСШ №5. Наша юна землячка завоювала золоту медаль з бігу на 100 метрів і срібну — на 200 метрів, показавши при цьому в Ялті протягом змагань найкращі за часом результати на обох спринтерських дистанціях.
28 вересня Ірина Шевченко виборола "золото" на 100-метрівці. На цій дистанції нашій землячці не було рівних. Уже в одному з восьми кваліфікаційних забігів юна полтавка перемагає з найкращим результатом серед дівчат з усієї України - 12,38 секунди. В одному з трьох півфінальних забігів Ірина Шевченко також перемагає з кращим "півфінальним" часом - 12,60 секунди. І, нарешті, в головному фінальному забігу, під час якого швидкість зустрічного вітру дорівнювала 1,7 метра за секунду, полтавка фінішує першою з результатом — 12,66 секунди.
Перемога на 100-метрівці юної полтавки стала оптимістичною і надзвичайно обнадійливою. Ірина Шевченко продовжила славні традиції полтавської школи спринту на національній арені. Саме з таких перемог на 100-метрівках на чемпіонатах України серед школярів починали свій шлях наші славні земляки-олімпійці: Леонід Бартенєв (призер Олімпійських ігор 1956 і 1960 років — у Мельбурні та Римі), Анатолій Довгаль (учасник Олімпійських ігор-2000 в Сіднеї), Тетяна Ткалич (Афіни-2004), Оксана Щербак (Холодкова) — учасниця Олімпійських ігор-2008 в Пекіні.
Наступного дня, 29 вересня, Ірина Шевченко тричі стартувала на 200-метрівці. В одному із дванадцятьох кваліфікаційних збігів полтавка перемагає з результатом — 25,44 сек. На цій стадії змагань вона виявилася єдиною, кому пощастило "вибігти" з 26-ти секунд. Потім в одному з трьох півфінальних забігів Шевченко показує ще кращий час - 24,35 сек. На жаль, у фінальному забігу Ірина Шевченко не змогла перевершити свій "півфінальний" результат, фінішувавши з часом 25,50 секунди і завоювавши срібну медаль. Напевно, єдиною втіхою для юної полтавки і її тренера може бути лише те, що й чемпіонка на 200-метрівці Юлія Гладецька (Дніпропетровськ) - 25,37 сек. - також не змогла перевершити у фіналі найкращий результат полтавки.
За підсумками змагань у Ялті також слід відзначити виступи інших юних легкоатлетів Полтавщини: Людмилу Недоїдок — 4 місце зі стрибків у висоту (165 см), Ельвіру Якубову — 7 місце з легкоатлетичного семиборства (3778 очок), Сергія Маника - 7 місце з бігу на 400 метрів (51,25 сек. — у фінальному забігу), Юлію Підгорну - 8 місце з метання списа (38 м 27 см), Максима Заблюка, який за підсумками двох фінальних забігів на дистанції 110 метрів з бар'єрами показав 9-й результат (15,84 сек.). Крім того, дівоча збірна Полтавщини (Аліна Личман, Ельвіра Якубова, Ірина Шевченко і Катерина Койнаш) посіла 8 місце в естафеті 100+200+300+400 метрів з результатом 2 хвилини 23,24 секунди. А юнацька збірна області у цій естафеті (Сергій Маник, Максим Заблюк, Артем Куцевол і Матвій Озірний) посіла 11 місце (2 хвилини 06,63 секунди).

Автор: Ігор ЧЕРЧАТИЙ, Полтавщина-Спорт, www.sp.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
7 жовтня 2010, 10:57 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації