Вхід | Реєстрація

Батьків лякає урок релігії

Батьків лякає урок релігії
Минулого року у Руденківській школі започаткували урок християнської етики. Але, як з’ясувалося, не всім батькам до вподоби духовне виховання їхніх дітей.
Так, до журналіста «ЕХО» зателефонувала мати учня 2‑го класу Руденківської школи і попрохала поцікавитись деталями проведення цього уроку.
— Дитина приходить додому і тільки говорить, що про Бога та про Бога, — стурбовано повідомила жінка. — Хто знає, чим на тих уроках їм забивають голову?!
Журналіст не міг не поцікавитись у жінки — що ж такого страшного можуть викладати дітям на уроках «християнської етики»? Відповісти конкретно вона не змогла:
— Ну, не знаю. Просто не розумію, для чого моїй дитині ходити на такі заняття!
А дійсно, для чого? Навіщо нашим школярам, вихованим на американських бойовиках та японських мультфільмах, якась етика, тим більше християнська? На це питання ми попросили відповісти директора Руденківської школи Андрія Дігтяря.
— Такий урок ми започаткували минулого року у 5‑му класі, — розповів Андрій Васильович. — У цьому році один 5‑й клас і два 6 вивчають предмет «Основи християнської етики». Підручники з цієї дисципліни віддруковані за підтримки нашого губернатора. Крім цього, заняття проводяться і для менших учнів — з 1‑го по 5‑й клас. Але хочу зауважити, що насильно ніхто дітей на ці уроки не заганяє, і якщо батьки проти, то дитина може такий урок не відвідувати.
Проводить урок християнської етики священик місцевої Свято-Пантелеймонівської церкви — отець Михайло. Він має педагогічну освіту, тому до уроків готується і як священик, і як педагог. Про те, що деяким батькам не подобається його урок, чує вперше.
— Ми ж не вивчаємо там катехізис чи глави з Біблії, — пояснює отець Михайло. — На цих заняттях я намагаюся пояснити дітям якісь елементарні поняття — поняття добра, поняття терпимості та відповідальності. Ніякої надміру важкої інформації ми учням не даємо. І діти дійсно ходять на ці уроки за погодженням батьків.
За словами священика, дітям заняття подобаються. Уроки часто проходять у ігровій формі. Протягом заняття кожен учень, відтворюючи задану вчителем ситуацію, може проявити різні християнські якості — добро, любов до ближнього, милосердя.
— Хоча уроки тривають лише другий рік, але вже можна зробити певні спостереження: діти, які вивчають християнську етику, менш агресивні та більш ввічливі, — говорить отець Михайло. — А батьків, яким не зрозуміло, чому ми навчаємо їхніх дітей, я готовий запросити на один з уроків. Нехай прийдуть і переконаються, що ми даємо дітям тільки ту інформацію, яка допоможе стати їм у майбутньому хорошими людьми.
Від автора. Насправді, дуже дивно, коли батьків лякає духовне виховання їхніх дітей. Це і дивно, і страшно водночас. Адже вони, напевно, не хвилюються, коли їхні діти на комп’ютерах грають у криваві ігри, коли дивляться сучасні бойовики, у яких за хвилину вбивають десяток людей, коли перекидають одне одному з телефону на телефон треки із останніми матюками. А от урок релігії їх непокоїть і лякає. Напевно, щось перевернулося у цьому світі…

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Вадим / 10 жовтня 2010, 11:50
Православні уроки ведуть, єговісти чіпляються зі своїми книжками - кожен залучає баранів у своє стадо, як уміє...
2. kinder / 10 жовтня 2010, 15:39
Релігію мають вибирати люди добровільно. А через дітей насаджувати це просто неподобство. Хто захоче сам свою дитину до церкви поведе і до тієї яку вважатиме за потрібне.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації