Вхід | Реєстрація

Хлопець сховав викрадений скутер… у бур’яні

У Нових Санжарах жертвою крадіжки стала чергова вкрай необережна власниця мопеда.
Розповідаючи про цей випадок, правоохоронці у черговий раз підкреслювали: крадіжки б не сталося, якби власник викраденого був уважним та обережним. На жаль, дуже часто громадяни згадують про обережність тільки тоді, коли стали жертвами злочину.
Так нещодавно одна мешканка нашого району приїхала на новосанжарський ринок за покупками. Приїхала на скутері «Honda-Lead», який припаркувала неподалік входу на базар. У цей же час повз ринкову парковку проходили двоє 15‑річних хлопців — жителі одного із сусідніх з райцентром сіл. Парубки вже було проминули скутер, як раптом один із них помітив… що у замку запалення стримлять ключі! Спокуса була надто великою, тому кілька секунд подумавши, він запропонував другові: «Давай вкрадемо мопед?». «Давай», — погодився той. Але за якусь хвилину передумав і відмовився ризикувати, викрадаючи чужий транспорт: «Та ну його. А вдруг спіймають?». Інший хлопець — на противагу другові — довго не вагався. Швидко всівся на мопед, завів його і понісся до свого села. Трохи покатався, а потім усвідомив, що скутер, напевно,  будуть шукати. Тоді хлопець вирішив скоріше продати щойно викраденого мопеда. А до того часу, доки знайдеться покупець, вирішив переховати «Хонду» у високих бур’янах, які росли на околиці села…
Там через три дні скутер і знайшли працівники райвідділу міліції. Незабаром «знахідку» повернули щасливій власниці.
— Наші громадяни часто забувають про елементарну обережність, — говорить начальник Новосанжарського райвідділу міліції Сергій Махно. — Викрадений скутер коштує майже три з половиною тисячі гривень, а власниця так легковажно залишила у ньому ключі. Потім дуже дякувала нашим працівникам, які оперативно знайшли її мопед.
Проти юнака, який здійснив крадіжку, порушена кримінальна справа за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України. Його товариш все ж таки виявився правим. Казав же він — а раптом спіймають. І таки справді спіймали. Відтепер 15‑річний школяр буде у міліції на особливому рахунку. А все тому, що не послухав друга і переступив закон.

* * *

До жителя села Драбинівка крадії прийшли просто додому. Мало того, вони залізли у погріб і викрали 80 кілограмів картоплі. А це за нинішніми цінами — майже 500 гривень. Чоловік надзвичайно засмутився і звернувся із заявою до райвідділу міліції.
Правоохоронці шукали крадія недовго. Вони почали перевіряти осіб, які вже мали суперечки із законом, і у поле їхнього зору потрапила така собі Оксана П. (ім’я змінено) — 28‑річна жителька сусіднього села Крута Балка. Вона вже раніше відбувала покарання за нанесення тілесних ушкоджень. А тут їй раптом схотілось чужої картоплі. Як з’ясували міліціонери, того вечора жінка вживала оковиту в гостях у своєї драбинівської подруги. Горілка скінчилась і грошей на її поновлення не було. Тоді Оксана вирішила забратися до сусідського погребу. Набрала там два відра картоплі, віднесла і продала місцевим циганам. За гроші, звичайно ж, купила горілки. Коли хміль добре вдарив у голову, вирішила ще раз повернутися у погріб та забрати решту картоплі. Її також пропила.
За скоєну крадіжку Оксану затримали та порушили проти неї кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Можливо, спілкуючись із міліціонерами, жінка усвідомить, що пляшка горілки не варта того, щоб через неї потрапити у тюремну камеру.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 жовтня 2010, 12:27 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації