Вхід | Реєстрація

Виборчий мухльож

У інтернетівському варіанті гри у «підкидного дурня» є функція «мухльож». Заплативши віртуальні гроші, гравець отримує можливість «помухлювати». Можна підкидати і відбиватися любою картою. До короля кинути сімку чи дев’ятку, а козирного туза чи даму побити шестіркою. У Інтернеті це проходить без покарання, головне — гроші плати. Світ Інтернету великий, і вірогідність зустрітися віч-на-віч з людиною, яку ти обманув, практично відсутня.
У реальному житті за «мухльож», навіть у грі в «підкидного дурня», можна отримати неприємність, або ж усі взнають про твою непорядність. Тож на «мухльож» ідуть тільки дурні або професійні «шулери». Якраз сьогоднішня наша виконавча влада до таких «шулерів» і належить.
Я вже неодноразово спостерігав владний «мухльож» у виборах. Це колись, при першому своєму висуванні на виборах, коли владні «шулера» надрукували має прізвище на другій стороні бюлетеня, я був шокований. Не міг по своїй наївності повірити, що люди, наділені державною владою, можуть так нахабно і відкрито займатися підставою у виборах. З роками моя наївна віра у чесну владу, і справедливі вибори розвіялася. Зустрічався з усіма видами фальшування результатів голосувань. Це і підкуп, і залякування, і примус. Це фальшиві бюлетені або підставні переносні урни. Це і друкування додаткових бюлетенів та їх масове вкидання. Чого тільки не було. Тож сьогоднішній «мухльож» влади із поділом Кобеляцького району на виборчі округи мене не дуже шокував. Скоріше здивував своєю неприкритою нахабністю. Як ви мабуть чули, на виборах до обласної ради Кобеляцький район матиме два мажоритарні виборчі округи. Я ж не приховував зі свого боку, що обов’язково буду знову балотуватися до обласної ради. Вибори — це не тільки твоє право претендувати на якийсь мандат, а й оцінка виборцями твоєї попередньої діяльності як депутата. Тож моя участь у виборах не була новиною і для влади. Залишалося тільки спокійно дочекатися розподілу району на округи і зареєструватися по Кобеляках в якості  кандидата. І тут з’явився перший сюрприз. За рекомендацією районної влади район для виборів поділили не вздовж чи впоперек, чи навіть не по діагоналі. Район «порвали». Подивіться на карту району і догадайтеся, чому округи №15 та №16 так сформовані. Сформовані нинішньою виконавчою владою. Ділили сільські ради під конкретних кандидатів і проти конкретних кандидатів. Ділили як отой кіношний Попандополо. Пам’ятаєте, із кінофільму «Весілля  в Малинівці»: «Мне, мне, опять мне, а это тебе!».
Кобеляки — округ №15, Підгора і Сухинівка — округ №16. Бутенки і Білики — №15, а Кунівка і Ліщинівка — №16. Марківка — №16, а Світлогірське — №15.
Вважаєте, це логічно? Ні. А районна влада вважає, що так. Так, не логічно, але вигідно. Бо Кунівка і Ліщинівка — це місце моєї роботи і мій трудовий колектив, а у Марківці проживає і працює моя колега і однопартієць Зінаїда Норка. І так по кожній сільській раді.
Територію району тупо і цинічно «перервали», щоб підтримати одних і завалити інших.
Та Бог з ними, з кандидатами і з депутатами. Виборами життя не закінчується. Хочеться декілька слів сказати про совість. Про совість людей, які сьогодні прийшли до влади. Вони сьогодні перемогли на президентських виборах, Президент — їх представник і лідер. Вони зайняли керівні посади, і змінюють Конституцію. Невже цього всього замало? Невже для перемоги у місцевих виборах не вистачає адмінресурсу, грошей, гречки і цукру? Невже мало примусу і страху? Невже ж була така потреба «мухлювати» із виборчими округами? Мабуть, що була. Мабуть, є неконтрольоване бажання виграти. Виграти будь-якою ціною, любими методами. Бажання поламати всіх через коліно. Надурити, заплутати, «розвести лохів». А чергові обіцянки про чесну владу, то вони ж для цього і обіцянки. Забезпечення чесних, рівних, прозорих виборів — гасло Президента — то для зарубіжжя, для спостерігачів. А місцева команда зайнята іншим.
Мухльож!
Декілька слів про нинішніх представників районної виконавчої влади. Свій перший, важливий, відповідальний екзамен вони провалили. Як державні службовці, як представники влади і найвищі посадові особи району, вони не змогли виконати найголовніше своє завдання — забезпечити жителів району умовами для проведення чесних і об’єктивних виборів. І це шкода. Бо  вибори закінчуються, і а життя буде продовжуватися. І не вічно нам ходити в депутатах чи займати керівні посади. Добре і незаплямоване ім’я дорожче за все це. А українська мудрість говорить:  «Кому хоч раз прийшлось збрехати, тому вже віри більш не ймуть».
Мухльовщики, шулери і брехуни сприймаються скрізь однаково — чи при посаді, чи без неї. Один раз попадешся на брехні, все життя брехуном вважатимуть і справ мати з таким шахраєм ніхто не захоче.

Автор: Анатолій Шкарбан


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 жовтня 2010, 12:34 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації