Вхід | Реєстрація

У Руденківці дітей навчають журналістиці

У Руденківці дітей навчають журналістиці
У вівторок в Руденківській школі відбулося чергове засідання факультативу журналістики. На нього зійшлася велика кількість учнів від 6‑го до 11‑го класів.
Засідання почалося із активного обговорення новинок у галузі журналістики. Далі учитель Тетяна Шинкаренко прочитала лекцію із теоретичної частини заняття. Закінчилося воно тим, що кожен учасник факультативу підібрав для себе певну тему статті для написання.
— Другий рік поспіль у нашій школі працює факультатив журналістики, — розповідає Тетяна Миколаївна. — Із учнями 6–11 класів вивчаємо основи  журналістики, оскільки вважаємо, що журналістика — це історія сучасності. Наші діти пишуть статті до районних газет, обласної газети «Село Полтавське». Майже в кожному номері були статті наших учнів. Разом з дітьми випускаємо і свою шкільну кольорову газету «Веселка», яка була нагороджена як краща «юнкорівська газета». Учениця 10‑го класу нашої школи писала роботу до Малої академії наук. У районі ця робота зайняла перше місце, а в області — друге у секції журналістики.
Ідея започаткувати факультатив журналістики прийшла не очікувано. Директор школи Андрій Дігтяр вирішив створити щось таке, чого б не було у жодній школі району. Педагог Тетяна Шинкаренко запропонувала створити такий факультатив, оскільки помітила тягу учнів до сучасної журналістики. Охочими записатися до факультативу була велика кількість учнів. Тому довелося створити навіть дві секції: середню та старшу.
— Найпершим завданням для учнів було взяти інтерв’ю, — із посмішкою пригадує вчителька. — І усім водночас захотілося поспілкуватися з директором школи. Тому врешті-решт діти зробили колективне інтерв’ю і кожен зміг поставити своє обдумане питання.
У цьому році факультатив журналістики розширився ще дужче, адже кількість учасників збільшилась. Збільшилася й кількість проблем, які цікавлять молоде покоління. Зараз вони тільки навчаються писати та шукати теми, а у майбутньому, можливо, дехто з них стане справжнім репортером.

Автор: Наталія РЯБЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації