Вхід | Реєстрація

Економні електролічильники

З наближенням холоду та з урахуванням сучасної дорожнечі люди починають метикувати, яким чином можна зекономити в зимовий період. На жаль, досить часто при цьому дехто впадає в крайнощі, що виражається в порушенні Правил користування електричною енергією та її розкраданні. При цьому не слід забувати, що Кобеляцька філія ВАТ «ПОЕ» проводить постійні рейдові заходи з виявлення крадіїв, а отже на горизонті для порушників знову вимальовується неприємна схема: складення акту, кількатисячне нарахування за викрадені енергоносії, витрати з оплати таких рахунків, примусові стягнення і т. д.
Тому хотілося б довести до відома споживачів, що існують багатофункціональні лічильники, улаштування яких дає змогу проводити розрахунки за спожиту електричну енергію за двозонними або тризонними тарифами, що в свою чергу стверджує свою економічну доцільність.
Розрахунки по багатозонному лічильнику складають:
Період Сільська місцевість Місто
Нічний
(з 23.00 до 06.00 год)
7,5 коп. за 1 кВт.год. без урахування  ПДВ 8,144 коп. за 1 кВт.год. без ПДВ
Напівпіковий
(з 06.00 до 08.00 год)
(з 10.00 до 18.00 год)
(з 22.00 до 23.00 год)
18,75 коп. 20,36 коп.
Піковий
(з 08.00 до 10.00 год)
(з 18.00 до 22.00 год)
28,125 коп. 30,54 коп.
Таким чином, витратившись на улаштування багатофункціональ­ного лічильника — придбання та параметризацію у ВАТ «Полтава­обленерго» багатозонного приладу обліку — можна реально зекономити в подальшому при проведенні розрахунків за спожиту електричну енергію.
Телефон для інформації — 3-21-13.

Автор: Л. Г. СТОРІЖКО, заступник начальника Кобеляцької філії ВАТ «Полтаваобленерго»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 жовтня 2010, 13:41 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації