Вхід | Реєстрація

Комунальники зустрічають зиму з боргами

Комунальники зустрічають зиму з боргами
29‑го вересня у приміщенні Новосанжарської райдержадміністрації відбулася чергова колегія. Присутні говорили про підготовку до зими та соціальний захист ветеранів.
Розпочав виступи з першого питання заступник голови райдержадміністрації Володимир Борт. Він, зокрема, дуже різко говорив про боржників, які не оплачують послуги селищного комунгоспу.
— Ті, хто не платить за воду чи сміття, повинні відключатися від цих послуг, так само, як відрізають боржникам світло чи газ, — переконано заявив Володимир Андрійович. — Тому що зараз ми маємо таку ситуацію, коли комунгосп входить в зиму непідготовленим, не маючи практично нічого, окрім боргів.
Продовжив питання начальник управління газового господарства Григорій Перерва, який, навпаки, зазначив, що рівень проплати абонентів за газ складає 103 % відсотки. Також Григорій Степанович вкотре говорив про якість газу. Адже деякі громадяни переконані, що в їхніх будинках холодно через низьку тепловіддачу газу. Мовляв, такий газ на плиті горить не синім, а жовтим, і зовсім не гріє.
— По-перше, постійно беруться аналізи, які підтверджують відповідну якість газу, — запевнив Григорій Перерва. — По-друге, у нас іде газ із місцевого родовища і він іще більш насичений. Якщо у когось газ не горить, то причина одна — не налагоджене газове обладнання. У конкретному випадку — плита.
Іншим актуальним питанням, яке обов’язково загостриться взимку, є стан доріг. Про підготовку до періоду снігів та ожеледиць говорив в. о. начальника Новосанжарського райавтодору Микола Тищенко.
— Ми вже завезли 70 тонн солі при загальній потребі на всю зиму у 180 тонн, — повідомив Микола Григорович. — Зараз існують певні проблеми із піском, але незабаром ми сподіваємося їх вирішити. Найбільше непокоять борги. Ми винні автозаправці за пальне, винні лісгоспу за пісок. Натомість нам винна селищна рада за виконані роботи.
Про борги говорила і керівник селищного комунгоспу Інна Коба. Її підприємству власник одного з розважальних закладів селища винен чималу суму грошей за надані послуги. Але, за словами Інни Олександрівни, «вибити» кошти із нього ніяк не вдається.
Голова райдерж­адміністрації Сергій Шовкопляс, вислухавши скаргу від керівника, запевнив, що найближчим часом проблему буде вирішено.
— Не може так бути, щоб ця людина жила серед нас і не підкорялася законам, за якими ми всі живемо, — впевнено сказав голова РДА. — Якщо він не слухає вас, до нього приїдемо ми і не послухати він просто не зможе!
У питанні другому присутні на колегії розглядали Програму соціального захисту ветеранів на інвалідів. Доповідала із цього питання начальник управління праці та соціального захисту населення Наталія Гомля.
— Раніше Програма не фінансувалася, а тому не виконувалася у повній мірі, — зазначила Наталія Григорівна. — Цього року був проведений ряд круглих столів спільно із громадськими організаціями району, за результатами яких був розроблений та затверджений план фінансування. Завдяки розумінню з боку влади на різні заходи в рамках цієї Програми було виділено 36 тисяч гривень.
Заступник голови РДА Володимир Левицький, який, власне, і курує соціальні питання, оцінюючи Програму, заявив:
— Дещо кульгає організаційна складова, але досягнуто головне — Програма діє!
Наостанок, після обговорення питань, усім присутнім запропонували взяти активну участь у Дні донора, який пройде у Новосанжарській ЦРЛ 14‑го жовтня.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 жовтня 2010, 14:37 | Нові Cанжари | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації