Вхід | Реєстрація

Кременчуцький національний університет відзначив 50-ти річчя

Кременчуцький національний університет відзначив 50-ти річчя
7 жовтня 2010 року у Міському палаці культури відбулися урочистості з нагоди 50 – річного ювілею Кременчуцького національного університету імені М. Остроградського. Для нашого міста цей рік  багатий  ювілейними днями народження промислових підприємств, об’єктів соціальної сфери, учбових закладів зокрема. Слава про вищий начальний заклад Кременчука розлетілася далеко за межі Полтавської області та  країни. Вітаннями на адресу професорів, викладачів, студентів, усіх співробітників  КНУ надійшли від Президента України В.Ф. Януковича, Прем’єр – міністра України М.Я. Азарова,  голови рахункової палати України Валентина Симоненка, Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника, віце - прем’єра Віктора Тихонова. В текстах поздоровлень говориться визнання Кременчуцького Національного університету, як одного із провідних вишів нашої держави, а також висловлюються  побажання  подальшого єднання сучасних  інноваційних технологій із навчальною, науково-дослідницькою  практикою.
Привітав науково-освітянську еліту Кременчука голова Полтавської обласної державної адміністрації О.В. Удовіченко. Він зазначив, що Кременчук  - добре знаний не тільки як  промисловий центр Полтавського краю, а й як кузня інженерно-технічних кадрів для нього. 20 тисяч його випускників працюють керівниками  підприємств, а також міст та районів у регіоні, вони одні із найкращих раціоналізаторів в області машинобудівної промисловості. Губернатор підтвердив, що Кременчуцького національного університету заслужено оцінений  на державному рівні, та поставлений в один ряд із найпрестижнішими вищими навчальними закладами країни. Від імені обласного керівництва Олександр Удовіченко  висловив впевненість, що теперішні студенти та випускники КНУ примножуватимуть славу навчальної установи на промислових теренах держави.
Слова глибокої подяки викладацькому складу університету висловив міський голова М.В. Глухов. Він підкреслив, що пишається тим, що двічі здобував вищу освіту та дипломи із кременчуцьким знаком якості саме у КНУ. Микола Володимирович відмітив, що все, чому його навчали дуже знадобилося на практиці, особливо в часи становлення та розбудови молодої та незалежної держави. Мер міста побажав   КНУ залишатися   лідером серед вищих навчальних закладів нашої держави, а в майбутньому  зайняти  нові висоти на освітянських  сходинках  світу.
Серед тих, хто привітав колектив професорів, доцентів, викладачів кременчуцького університету  чисельні делегації науковців із Росії, Чехії, Китаю, Угорщини, США. Це дійсно справжнє колективне визнання кременчуцького наукового потенціалу. 
Майже всі співробітники КНУ за плідну творчу працю, відданість обраній справі, за зміцнення інтелектуальної бази міста, області та держави були відзначені Почесними званнями, Грамотами, Листами Подяки різних рівнів.

Автор: Кременчуцька міська рада


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. Ігор / 11 жовтня 2010, 12:48
Гордий за цей Університет. Сам його нещодавно закінчив і залишив про нього найкращі спогади. Щастя їм і здоров’я!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації