Вхід | Реєстрація

Отримати «Запрошення до щастя» у п'ятничний вечір було дуже легко

Отримати «Запрошення до щастя» у п'ятничний вечір було дуже легко
Адже саме тоді відома полтавська поетеса Марійка Бойко презентувала на творчому вечорі своє нове творіння, збірку під назвою «Запрошення до щастя». Привітати поетесу з цією подією прийшло чимало полтавських митців. Свої творчі подарунки та обов'язково квіти вручали і Марійці, і її мамі.
Назва збірки «Запрошення до щастя» не випадкова, запевняє поетеса Марійка Бойко. Цей вислів вона запозичила у відомого філософа Фрідріха Ніцше, який написав: «Жінка – це запрошення до щастя». Сама сутність книжки повністю відповідає назві, адже в ній – творіння про кохання, розповідає авторка.
Марійка Бойко, поетеса, авторка збірки «Запрошення до щастя»:
— Книжка про кохання, книжка жіночої лірики. Ну, от я презентувала вірші, вони не писались як книжка, вони писалися просто від серця: комусь на радість, комусь на втіху, з кимось ділимось своїми емоціями, я віршами розмовляю з друзями, а друзі - це вся Україна.
Серед своїх друзів поетеса особливо відзначає художницю Олесю Ачкасову. На її рахунку – й ілюстрації до віршів, які увійшли до презентованої збірки.

Марійка Бойко, поетеса, авторка збірки «Запрошення до щастя»:
— Справді, графіка Олесі - це і є вірші, це настільки емоційно, це настільки вишукано, це витончено. Це настільки гарно. Я запропонувала Олесі, що я не буду її обмежувати ні в чому. Щоб вона могла ілюструвати ті поезії, що припадуть їй до серця. Так і вийшло.
Втім, найголовнішим другом у житті Марійки залишається її мати. Вона – найперша людина, яка чує вірші поетеси та, власне, й для якої вони пишуться, розповідає Марійка Бойко.

Алла Бойко, мати поетеси:
— Коли вона хвилюється, вона тоді пише вірші. Це незалежно від того: чи радість у неї, чи журба - вона завжди в такі миті пише вірші.
Осторонь поздоровлень не залишилася й місцева влада. Заступник міського голови Лариса Семеняга вручила Марійці найвищу нагороду.

Лариса Семеняга,заступник Полтавського міського голови:
— Вручити почесну грамоту, почесну грамоту міського голови: від всієї полтавської громади вручити тобі і подарувати відзнаку, найвищу відзнаку полтавської територіальної громади.

Автор: Руслан Гунько, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 жовтня 2010, 11:38 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації