Вхід | Реєстрація

У Полтаві 18 жовтня захищатимуть мову у рамках всеукраїнської акції протесту

У Полтаві 18 жовтня захищатимуть мову у рамках всеукраїнської акції протесту
18 жовтня (понеділок) о 13:00 у Полтаві біля облдержадміністрації відбудеться акція проти законопроекту «Про мови в Україні».
Всеукраїнська акція пройде в усіх обласних центрах України. За словами організаторів акції, цей законопроект – докладна інструкція зі знищення української мови в усіх сферах суспільного життя. Якщо його приймуть, українська швидко зникне зі шкіл і вишів, з телебачення й кінотеатрів, книгарень і крамниць, органів влади і війська. Українці стануть людьми другого сорту у власній країні, а сама Україна після цього швидко перетвориться на російську провінцію.
– Ми вимагатимемо зняття цього законопроекту з порядку денного. 18 жовтня у Києві якраз відбуватиметься погоджувальна рада з цього питання, – говорить Надія Прудяк, член громадянського руху «Відсіч», співорганізатор всеукраїнської акції. – 4 жовтня у Києві відбулася подібна акція протесту за участю до 3000 людей. Серед них були відомі митці, історики, громадські діячі та радянські політв’язні. Тоді законопроект зняли з порядку денного. Але ми будемо вимагати, щоб його взагалі зняли з реєстрації.
Організатори акції – громадянський рух «Відсіч», громадська кампанія «Новий громадянин», рух добровольців «Простір свободи».
Акція проходитиме без партійних та організаційних прапорів, повідомляють організатори. Організатори запрошують усіх бажаючих приєднатися до акції.
(Фото з офіційної групи заходу в соціальній мережі vkontakte.ru)

Автор: Валентина Зайченко, www.kolo.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 жовтня 2010, 11:57 | Полтава |
1. Вадим / 14 жовтня 2010, 08:25
Всім пофіг
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації