Вхід | Реєстрація

«На чужий коровай рота не роззявляй!»

«На чужий коровай рота не роззявляй!»
«На чужий коровай рота не роззявляй!» - справедливо твердить народна мудрість. Проте дехто вважає себе мудрішим, думаючи, що може заволодіти чужим майном і не бути покараним. Такі члени суспільства потирають руки, радіючи від зустрічі з надто довірливими громадянами. Та даремно, бо рано чи пізно доводиться нести покарання.
10 жовтня поточного року до Новосанжарського райвідділу звернувся 50 річний Григорій ( ім’я змінено) і повідомив про те, що з його автомобіля невідома особа викрала  барсетку з грошима  в сумі 300 гривень та особистими документами.
Оперативний черговий Новосанжарського райвідділу  отримавши повідомлення, направив на місце пригоди  слідчо-оперативну групу.
Невдовзі у селі Писарівка були: начальник  Новосанжарського РВ Сергій Махно, начальник слідчого відділення Михайло Грузін, експерт – криміналіст Володимир Замула, помічник дільничного інспектора міліції Яків Сєргєєв.
Зі слів потерпілого працівники міліції довідалися, що він приїхав до села Писарівка з сусідньої  області. Чоловік мав намір допомогти одному з жителів села – пробити свердловину на подвір’ї. В допомогу собі взяв Івана 1958 р.н.  жителя  одного з сіл Полтавського району.
Коли робота була зроблена, і гроші за роботу були отримані, давні знайомі вирішили «обмити» зустріч. Щоб добряче відпочити після тяжкої праці, друзяки вирушили до тещі Івана, яка проживає у Писарівці. Там випили, закусили і полягали спати. Вранці прокинулись і зібрались їхати додому. Аж тут Григорій виявив, що з автомобіля зникла його барсетка, в якій були гроші та документи. Обшукавши все і не знайшовши своєї власності, чоловік вирішив зателефонувати до міліції. Коли до Писарівки приїхали працівники міліції, вони почали відтворювати події минулого дня. З’ясували із ким Григорій випивав минулого вечора. Почали допитувати його друга – Івана. І той незабаром зізнався у скоєнні крадіжки. Він розповів, що іще звечора витяг барсетку з автомобіля. Гроші забрав собі, а документи викинув у кущі неподалік будинку. Міліціонери перевірили цю інформацію і дійсно у заростях неподалік подвір’я знайшли викинуту барсетку.
Наразі Іван затриманий.  Проводиться подальша перевірка на причетність до скоєння інших злочинів на території області.
Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 185 Кримінального кодексу України.

Автор: Оксана Грузін, інспектор Новосанжарського РВ УМВС в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 жовтня 2010, 10:49 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації