Вхід | Реєстрація

Крутять педалі все далі і далі…

Крутять педалі все далі і далі…
Успіхи кобелячан у велосипедному туризмі та спорті з кожним днем стають значнішими. Буквально за рік слава про них досягла всеукраїнського рівня.

Поїздка до Борисполя
Напередодні поїздки, про яку йтиметься далі, кобеляцькі велосипедисти зібралися на подвір’ї НВК № 1. Перед ними стояла складна мета: вмістити 12 велосипедів у один мікроавтобус. Однак спортсмени і туристи труднощів не бояться.
— Нам довелося познімати передні колеса,— пригадує Яків Постольник. — На ходу ми шукали покривала і накидки, якими можна було обгорнути велосипеди, щоб вони не дряпалися і не пошкодили салон авто. Весь процес зайняв близько півтори години. Це ми зробили ввечері, а наступного дня о 5 годині ранку вирушили в дорогу.
Під Борисполем велосипедисти залишили мікроавтобус, склали велосипеди до купи і подолали на них близько семи кілометрів до Бориспільського стадіону. Саме там відбувалися Всеукраїнські сільські спортивні ігри, присвячені 60‑літньому ювілею Фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Тож під час цього заходу, 3 жовтня, кобелячани стали учасниками естафети «Єдність» у показовому велопробігу.
Кобеляцька делегація складалася з двох груп. До першої входили учасники велосипедного туристичного загону «Обрій» на чолі з керівником гуртка, директором НВК№ 1 Яковом Постольником. Іншу групу велосипедних активістів Кобеляк очолював Ігор Лашко.
У показових виступах брали участь велосипедисти з усіх куточків України, проте Полтавську область представляли лише кобелячани. Вони разом з іншими учасниками урочисто проїхали два кола по стадіону.
Крім показових виступів на стадіоні, велисопедистам поталанило стати глядачами чудового дійства — змагань у спортивних іграх. Серед представників з Полтавщини їм вдалося помітити кобелячан: Романа Гузченка та Артема Письмака.
Після заходу кобеляцькі велосипедисти знову подолали 7 кілометрів, склали велосипеди і рушили додому. Пізно ввечері вони повернулися до міста втомлені, але ні на мить не пожалкували, що представили Кобеляччину на цьому незабутньому дійстві.

Сходинки до успіху, або як усе починалося
Усе почалося навесні цього року. Ігор Лашко вперше організував заїзд велосипедистів, яким він пропагував екологічно безпечний вид транспорту. Тоді в акції взяли участь 33 жителі міста, які навіть не підозрювали, що це лише початок.
У Полтаві проходив 2 етап Кубка України серед любителів їзди на велосипеді  X–VELO. Особливістю змагання було те, що у ньому могли брати участь усі бажаючі. Відвідали X–VELO і кобелячани. Саме там їх помітила директор обласного центру «Спорт для всіх» Людмила Калаптуровська. Вона була приємно здивована, що в Кобеляках існує велосипедна група. Жінка попрохала контакті дані і пообіцяла зв’язатися з кобелячанами.
А тим часом велосипедний рух у Кобеляках продовжував набирати обертів.
— У день відкриття пам’ятного знаку  на честь дружби з німецьким містом Зінген нас зібралося 47 чоловік, — пригадує Ігор Лашко. — Ми там годину стояли. Делегати з Німеччини нас привітали і побажали обійтися без падінь.
На початку осені через райцентр проїжджали учасники Всеукраїнської велоестафети «Спорт для всіх єднає Україну». До гостей приєдналися і 30 кобеляцьких велосипедистів. Гостей зустрів Яків Постольник на урочистій лінійці в НВК№ 1. Серед виступаючих була і згадувана Людмила Калаптуровська, яка натякнула кобеляцьким велосипедистам, що вони невдовзі побувають на Київщині.
Далі події розвивалися швидко. Начальник Кобеляцького відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Віталій Детюк допоміг доставити велисопедистам форму і взуття. Організатори забезпечили безкоштовний проїзд до Борисполя. І кобеляцькі велосипедисти достойно показали себе на масовому заході. Ігор Лашко впевнений: це було вперше, але не востаннє.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2010, 11:40 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації