Вхід | Реєстрація

Ветерани знову збираються

Ветерани знову збираються
Кобеляцька міська рада ветеранів відновила зустрічі-консультації з фахівцями у різних галузях життєдіяльності та керівниками служб і організацій міста й району. 7 жовтня прийшли перші гості: Надія Коваленко, Олександр Ісип та Валерій Коробейник.

Відкриття правової приймальні для ветеранів
Начальник районного управління юстиції Надія Коваленко розповідала про нововведення під час проведення місцевих виборів, оскільки це актуальне питання і часто потребує роз’яснення. Вона попрохала присутніх перевірити себе у списках реєстру виборців, щоб під час голосування у них несподівано не виникло проблем. Вона також зауважила, якщо раніше у день виборів віддавали свої голоси з 7:00 до 20:00 години, то 31 жовтня виборці зможуть проголосувати з 8:00 ранку до 22:00 вечора. На завершення Надія Андріївна повідомила, що при районній та міській раді ветеранів відтепер функціонуватиме правова громадська приймальня. Зокрема кожного третього четверга, починаючи з 21 жовтня, у приміщенні міськради ветерани матимуть можливість проконсультуватися у фахівців районного управління юстиції.

Дитсадок у школі на Подолі?
Наступний гість зустрічі, голова міської ради Олександр Ісип, розповів чим наразі займається міська рада: «Ми займаємося господарськими питаннями, які є сьогодні найважливішими. І які б сили не прийшли, як би вибори не закінчилися, 1 листопада знову залишаться одні й ті самі проблеми — прибирання сміття, освітлення вулиць, подача тепла у дитячі садки, школи, забезпечення  водою домівок наших громадян, відкачування каналізації, впорядкування цвинтаря, ремонт доріг тощо.»
Потім він звернув увагу присутніх на проблему з переповненими групами у дитячих садках. Відкриття нового дитячого садка, за його прогнозами, може відбутися у 2012 році. Він назвав два шляхи, за якими може піти міська влада для вирішення ситуації: збудувати приміщення для садка або зробити дитсадок у пристосованому приміщенні. Однак, судячи з обмежених бюджетних ресурсів, на думку Олександра Михайловича, збудувати дитсадок навряд чи вийде. Але можна придбати та обладнати будинок. Інший спосіб — створити дитсадок на базі недовантаженої школи у мікрорайоні Поділ.

Вибоїни на дорогах Гатища
Один з членів ветеранської організації поцікавився, скільки років працює Олександр Ісип міським головою. І отримав відповідь: тринадцять з половиною. Далі він розповів, що коли йшов на ветеранську зустріч по вулиці Горького, дуже обурювався станом дороги. Автомобілі об’їжджають ями і розбивають тротуар. Голова відзначив, що у мікрорайоні Гатище вулиці засипали гранвідсівом, щебенем, а деякі з них навіть заасфальтували. Проте жителі цього мікрорайону не спромоглися жодного разу зібратися на збори. Міський голова оголосив свою готовність співпрацювати. На Гатищі проживає близько тисячі осіб. Якби вони змогли зібрати 20 тисяч гривень, то міська влада додала б ще 20 тисяч і проблему можна було б вирішити.
Оскільки Олександр Ісип після зустрічі поспішав у відрядження, він пообіцяв зустрітися з ветеранами ще раз 28 жовтня і відповісти на всі їхні питання.

Лікарня без лікарів
Ще одним гостем зустрічі був завідуючий поліклінічним відділенням ЦРЛ Валерій Коробейник. Він підмітив, що у містах такого масштабу, як Кобеляки, рідко проводяться зібрання не для «галочки», а які мають на меті принести користь. Саме такими є зустрічі міської ради ветеранів. Далі лікар навів статистику: «У районі зараз під медичним наглядом перебувають 146 інвалідів війни, 189 учасників бойових дій, 2009 учасників Великої Вітчизняної війни і 189 прирівняних до них по пільгах. На жаль, ця кількість з року в рік зменшується.» Він розповів про медичні пільги для цих категорій населення та можливість забезпечення їх ліками.
Ветерани запитали у Валерія Семеновича, чи буде в поліклініці другий окуліст, оскільки під кабінетом діючого окуліста постійно створюються довгі черги, і лікар просто фізично не встигає оглянути всіх. Відповідь завідуючого поліклінічним відділенням  неодноразово звучала в пресі: нові лікарі не бажають їхати працювати у Кобеляки, оскільки їх не можуть забезпечити житлом. Валерій Коробейник висловив побоювання — чи не доведеться лікарні стояти взагалі без лікарів, якщо ситуацію з житлом влада і надалі не допоможе вирішити.

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2010, 12:03 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації