Вхід | Реєстрація

В Кобеляцькому районі оздоровились 107 дітей

Програмою відновлення здоров’я застрахованих осіб та членів їх сімей Кобеляцької міжрайонної виконавчої дирекції Полтавського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на 2010 рік у Кобеляцькому районі було заплановано направити 74 тис. грн. на часткове фінансування оздоровлення дітей застрахових осіб.
Страхувальники використовували страхові внески на придбання путівок до дитячих оздоровчих закладів у частині сплати вартості набору продуктів харчування у відповідності до добових норм, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» у розмірі не більше ЗО гривень, а також додатково на лікування та культурне обслуговування дітей у розмірі до 3 гривень на одну дитину на добу.
Варто зауважити, що Фонд сплачує тільки частину вартості путівки, решту коштів надають підприємство, де працює застрахована особа, профспілка і, власне, батьки.
Стримуючим фактором у придбанні путівок є їх висока вартість та відсутність коштів у підприємств та/або батьків для доплати до їх повної вартості. У 2010 році середня вартість путівок у межах Полтавської області становить 1900 грн. за 21 день, доплата за рахунок коштів Фонду складає 693 грн., отже, доплата становить — 1207 грн.
З метою цільового та ефективного використання коштів Фонду затверджено Порядок придбання путівок до дитячих оздоровчих закладів за участю коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності страхувальниками Полтавського обласного відділення.
Оздоровлення дітей за участю коштів Фонду проводилося виключно в тих дитячих оздоровчих закладах, перелік яких затверджено правліннями відділень Фонду та з якими Полтавським обласним відділенням Фонду укладено угоди, а це 55 таборів, які знаходяться в Полтавській області та за її межами.
Організованими формами оздоровлення за участю коштів Фонду охоплювалися діти віком від 7 до 18 років.
У 2010 році по Кобеляцькому району оздоровлено 107 дітей, що на 55 менше порівняно з 2009 роком. У 2010 році витрати склали 74,0 тис. грн.
Найбільше придбано путівок у дитячі оздоровчі заклади: ДОЗ «Ромашка» (смт. Білики), ДОЗ «Орлятко» (с.Клюсівка Новосанжарського р-ну), ДОЗ «Горизонт» (с. Запсілля Кременчуцького р-ну), ДОЗ «Крилатий» (с. Красне Херсонської області).
Взяли участь у оздоровленні дітей лише 27 юридичних осіб та З фізичних особи-підприємці, серед них: Кобеляцький відділ освіти — 11 (чисельність працюючих — 1156), Кобеляцька ЦРЛ — 27 (чисельність працюючих — 558), Кобеляцьке УЕГГ — 7 (чисельність працюючих — 226), ЗАТ «Білики МКК» –12 (чисельність працюючих — 228), ЗАТ «Кобеляцький завод продтоварів «Мрія» — 6 (чисельність працюючих — 139).
Усі заявки з оздоровлення  дітей Кобеляцькою міжрайонною виконавчою дирекцією були враховані та профінансовані. Обмежень у частковому фінансуванні оздоровлення дітей не було і це не залежало від стану фінансових розрахунків підприємства з Фондом.

Автор: Володимир Дігтяр, директор Кобеляцької міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2010, 12:17 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації