Вхід | Реєстрація

У Нових Санжарах відкрили художню виставку

7‑го жовтня у приміщенні Новосанжарської центральної бібліотеки виставили картини художників району.
Працівники бібліотеки і раніше сприяли популяризації робіт місцевих художників. Протягом кількох місяців у читальному залі проходили персональні виставки новосанжарських майстрів пензля. Потім організатори вирішили зібрати всі картини разом і відкрити у бібліотеці повноцінну виставку новосанжарських художників.
Зранку четверга у читальному залі зібрались представники влади, художники та їх шанувальники. На стінах зали були розвішані картини, які, впереміш із книгами, створювали досить оригінальне літературно-мистецьке поєднання. І коли до гостей звернулась із вітальними словами бібліотекар Тамара Паттієва, більшість із них напевно що відчули атмосферу причетності до високого мистецтва. Про незвичайну ауру, яка утворилася у залі з появою у ній картин, говорили і представники влади — заступник голови райдержадміністрації Володимир Левицький та заступник голови районної ради Борис Федоренко. Усім причетним до підготовки виставки дякувала директор бібліотеки Лариса Бесараб. Потім своїми враженнями від побаченого ділились люди безпосередньо причетні до мистецтва — найстарший художник Микола Шикаренко, дружина художника Михайла Шуліпи — Тетяна Десятун та ще майстер пензля з Горобців Станіслав Вагнер. Останній, на прохання присутніх, провів коротеньку «екскурсію» своїми картинами, розміщеними у залі.
Варто зауважити, що поглянути на виставці було на що. Адже, окрім вищеназваних авторів, глядачі могли побачити ще роботи Петра Лахна, Юрія Дебелого, Олександра Дриги, Ігоря Жиздри, Наталії Кольби, Алли Санарової, Анатолія Чорнухи та юних художників Оксани Дриги, Алли Кажан та Катерини Шикаренко.
Наразі виставка відкрита для всіх бажаючих. Кожен може піднятися на другий поверх приміщення бібліотеки, зайти до читального залу і подивитись на картини, написані новосанжарськими художниками на рідній землі.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації