Вхід | Реєстрація

У Кобеляках наркотики виготовляли на одному із підприємств

У Кобеляках наркотики виготовляли на одному  із підприємств
Амфетамін, ефедрін, опійний розчин — це далеко не повний перелік наркотичної отрути, яку продають у Кобеляках.
Лише за поточний рік співробітниками підрозділу боротьби з незаконним бігом наркотиків Іваном Савченком та Сергієм Безручком на території Кобеляцького району було виявлено 8 фактів збуту наркотичних засобів. Інколи нахабство, з яким діють доморощені наркодилери, просто вражає. Вони вже навчилися виготовляти більш складні, аніж звичайно макова «ширка», наркотики і намагаються продавати їх у місцях масового скупчення молоді.
Так 30 січня 2010 року у Кобеляках був затриманий громадянин Валявський, який кустарним способом із лікарського препарату ефедрін виготовив психотропний засіб, який у середовищі наркоманів називають «вінт». Але довго «повінтити» йому не вдалося. За спробу збуту наркотичних засобів дилер був засуджений за статтею 307 Кримінального кодексу України до трьох років позбавлення волі.
У лютому 2010 року в тих же Кобеляках затримали двох мешканців міста, які збували надзвичайно небезпечний синтетичний наркотик амфетамін. Усього в суді було доведено 6 фактів збуту цього засобу, за якими відкриті кримінальні справи.
2 жовтня в міському парку Перемоги був затриманий громадянин С. Чоловік вибрав цю місцину для того, щоб торгувати отруйним крамом. Покупцем виявився інший кобелячанин, 36‑річний Н. Міліціонери в ході затримання вилучили шприц з рідиною світло-жовтого кольору зі специфічним запахом. Зараз по цьому факту вирішується питання про порушення кримінальної справи, адже експертиза підтвердила, що С. збував саме наркотик.
А ось 23‑річний кобелячанин С., взагалі вирішив налагодити випуск «ширки», як кажуть, не відходячи від виробництва. У ході затримання у наркомана виявили шприц із двома мілілітрами наркотичного засобу. Далі ж удалося встановити, що наркотики С. виготовляв прямо в роздягальні одного з усім відомих міських підприємств.
Не відстають від своїх «городських» колег і наркомани, котрі живуть в сільській місцевості. Так у селі Шенгури громадянин Г. влаштував у своїй літній кухні справжній наркопритон. Там місцеві любителі кайфу зберігали і вживали наркотичний засіб під назвою «каннабіс», більш відомий широкому загалу як конопля.За цим фактом відносно Г. порушено одразу три кримінальні справи.
Те, що правоохоронці борються з незаконним обігом наркотиків, безумовно, добре. Але світовий і український досвід говорить, що лише за допомогою силових органів вирішити цю проблему неможливо. Крім того, усім вже давно зрозуміло, що профілактика ефективніша, аніж ліквідація наслідків. Краще хворобу попередити, аніж лікувати. Ось тут на допомогу міліції повинні прийти вчителі, медики, журналісти, члени громадських організацій. Люди повинні усвідомити, що, борючись із наркоманією, вони захищають у першу чергу себе і своїх близьких.

Наркоманія і наркозалежність визнані в Україні серйозною національною проблемою. За даними Міністерства з охорони здоров’я, у нашій державі щорічно виявляється і береться на облік близько 15 тисяч осіб з діагнозом «наркоманія». Це більше, аніж кількість жителів Кобеляк!
Найстрашніше те, що 70 % наркозалежних становлять молоді люди віком до 30 років. Ін’єкційними нарко­манами стають у 16–18, а інколи і у 12 років!

Автор: Віра ГОМОНЮК, інспектор з роботи з населенням Кобеляцького РВ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2010, 13:28 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації