Вхід | Реєстрація

Фальшива знахідка

Фальшива знахідка
На початку жовтня працівники відділу державної служби по боротьби з економічними злочинами Полтавського міського управління отримали інформацію про злочинну групу, яка протягом вересня – жовтня цього року займалася збутом підробленої національної валюти України номіналом 20 та 50 гривень в торговій мережі міста Полтава. При розслідуванні даного факту працівники міліції оперативно викрили спритників, які аж ніяк не сподівалися на такий швидкий візит стражів порядку.
Володими Дідик, начальник Полтавського міського управління УМВС України в Полтавській області, зазначив: «В ході проведення оперативно-розшукових заходів нам стало відомо, що двоє осіб мають при собі підроблені гроші та розраховуються ними у магазинах. Ці кошти зберігаються на території смт Опішня Зіньківського району та щодня доставляються в місто Полтава. Невдовзі підозрювані особи були затримані.»
При «облаві» правоохоронців двоє молодих людей намагалися розрахуватися в одному із магазинів міста трьома підробленими купюрами номіналом у 20 гривень кожна. Після їх затримання, у одного із них правоохоронці вилучили 34 купюри номіналом у 20 гривень з явними ознаками підробки.
«Двоє затриманих виявилися 24-річними та 26-річними мешканцями міста Полтава, - розповідає Володимир Миколайович, - в ході проведеного огляду помешкання одного із хлопців в смт. Опішня було виявлено та вилучено підроблені грошові купюри номіналом по 20 та 50 гривень на загальну суму 9000 гривень, а також CD диск з програмою для виготовлення вищевказаних банкнот.»
Як пояснили самі хлопці в міліції, гроші в сумі 9 тисяч номіналом по 20 гривень та 3 тисячі номіналом по 50 гривень вони знайшли випадково на території Київського залізничного вокзалу, що у місті Полтава. Чорна папка з грошима та диском лежала в кущах. Загадкову знахідку вони вирішили лишити собі. Потім захотілося спробувати щось придбати на несправжні гроші. Почали купувати цигарки, каву та різні дрібниці. Люди не помічали підробки, а горе-покупцям того й треба було.
«Не зупинялися ні перед чим, - говорить виконуючий обов’язки начальника сектору відділу ДСБЕЗ Полтавського МУ УМВС, - на одному із ринків міста один з хлопців придбав у 86-річної бабусі, яка винесли на продаж речі домашнього вжитку, дверне вічко за 3 гривні. Молодик дав підроблену двадцятку, на яку старенька дала здачу справжніми сімнадцятьма гривнями!».
Подібною схемою спритники встигли збути близько тисячу гривень. Правоохоронці вже встановили сім фактів збуту та продовжують роботу по встановленню інших.
Співробітник відділу ДСБЕЗ міста Полтава зазначив, що згідно висновку спеціаліста вилучені купюри не відповідають аналогічним купюрам, що знаходяться в офіційному обігу. Зображення на вказаних купюрах нанесені струменевим способом з використанням друкарського пристрою з відтворенням кольорового зображення струменево-краплинною технологією та на яких імітація елементів захисту відсутня.
Володимир Дідик продовжив: «По даному факту слідчим відділом Полтавського МУ порушено кримінальну справу за ознаками частини 2 статті 199 Кримінального кодексу України – збут підроблених грошей. Наразі особи заарештовані. По даній справі тривають слідчі дії з метою встановлення всіх обставин скоєння даного злочину.»

Автор: Алла Квіта, інспектор ВЗГ УМВС


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 жовтня 2010, 11:36 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації