Вхід | Реєстрація

В Полтаві співала хорова капела Києво-Могилянської академії «Почайна»

В Полтаві співала хорова капела Києво-Могилянської академії «Почайна»
Один з найвідоміших хорів України „Почайна” у суботу співав у Полтаві. Виступала відома хорова капела у Свято-Успенському соборі, який вже знаходиться на останніх стадіях реставрації.
Розпочали свій виступ твором нашого земляка Миколи Лисенка "Боже Великий, Єдиний". Крім цього хористи виконували духовні твори Олександра Білецького та випускників Києво-Могилянської академії Артема Веделя і Максима Березовського.
Хоч і студентським складом, але публіку столичний хор надзвичайно вразив. Через хорошу акустику для вокалу та розташування капели на балконі, багато хто з присутніх говорив, що спів, наче з неба лунав.
Загалом прийшло більше 200 слухачів, деяким навіть довелося стояти через відсутність вільних місць (спеціально для духовного концерту у соборі поставили лавочки).
Цікаво, що у «Почайні» співає також і полтавка - студентка 3 курсу Києво-Могилянської академії Марина Гопко. Вона розповіла Новинам Полтавщини, що хористи були приємно вражені полтавським прийомом. Адже, після годинного виступу їм так довго аплодували, що довелося виконали ще кілька творів. За словами Марини, киянам також сподобалась акустика собору - вона робила спів незвичайним. Сама дівчина вперше співала згори, зазвичай виступи відбуваються безпосередньо перед глядачами.
Народна академічна хорова капела «Почайна» - капела, заснована при Національному університеті Києво-Могилянська академія Олександром Жигуном у 1995 року. Студентський хор налічує 40-45 чоловік. Капела відновлює твори українських композиторів 18-19 століть.

Автор: Юлія Пашковська, poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 жовтня 2010, 10:48 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації