Вхід | Реєстрація

З пенсії вирахували пенсію

Саме про такий факт на зустрічі із Народним депутатом Ксенією Ляпіною говорив житель Кобеляк Ілля Дикань.
«Я у серпні получив на 60 гривень більшу пенсію, — розповів чоловік. — А вже у вересні мені заплатили менше. Що ж це таке? Спочатку дали, а потім забрали? Та ще й кажуть, щоб добивався справедливості в суді. Хіба я в той суд находжуся?»
Народний депутат була дуже здивована таким повідомленням. І пообіцяла вивчити ситуацію. Тим більше, що пенсіонер наголосив, що не лише йому одному зменшили розмір соціальних виплат.
Не чекаючи відповіді від Ксенії Ляпіної, редакція «ЕХО» звернулася за роз’ясненням до начальника Пенсійного фонду у Кобе­ляцькому районі Ніни Кравченко.
Ось що відповіла фахівець: «Чоловік, який поскаржився на нібито зменшення розміру пенсії, помиляється. Просто у серпні він отримав так звану індексацію. Вона дійсно становила близько 60 гривень. Далі ця індексація не нараховувалася. І звичайно, у вересні він ці шістдесят гривень не доотримав. Хоча потрібно відзначити, що у частини пенсіонерів розмір виплат трішки збільшився. Не набагато — на десяток-два гривень, але збільшився. Це у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму людям дорахували кілька гривень за понаднормовий стаж».
Нагадаємо, що із жовтня 2010 року розмір прожиткового мінімуму зріс із 709 до 727 гривень.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 жовтня 2010, 11:19 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації