Вхід | Реєстрація

«Не збивайте температуру»

«Не збивайте температуру»
14 жовтня в залі засідань міськради відбулася чергова зустріч гостей з членами Кобеляцької міської ради ветеранів. Передусім фахівці обговорювали актуальні проблеми, з якими потрібно бути ознайомленими уже сьогодні.
Сімейний лікар Кобеляцької ЦРЛ Іван Юрченко розповідав про симптоми грипу та методи лікування. Адже напередодні сезонної епідемії ця тема усіх турбує найбільше. Лікар наголосив, якщо у хворого грип — у систему лікування обов’язково повинні бути включені противірусні препарати. Рекомендований постільний або напівпостільний режим. Не варто робити водні процедури, особливо — приймати ванну.
— Часто побутує думка: якщо температура підвищилася — її одразу потрібно збивати. При грипу та ОРЗ ця тактика невірна. — запевнив Іван Юрченко. — Температуру до 38 градусів не потрібно знижувати. Підвищена температура — це один із показників того, що імунітет бореться із вірусом. Якщо при температурі 37 градусів хворий одразу приймає жарознижуючі пігулки, то він залишає організм незахищеним, наодинці з вірусом, пригнічує роботу імунної системи.
Із жарознижуючих препаратів сімейний лікар порадив пити пігулки парацетамолу або ібупрофену. Водорозчинний аспірин, за його словами, теж можна вживати, але з обережністю, якщо немає супутніх хвороб, таких як хворий шлунок, схильність до підвищеної кровотечі тощо.
— Які є засоби народної медицини для зниження температури тіла? — поцікавився один з ветеранів.
— Заваріть чай з листя малини або з цвіту чорної бузини. Також можна робити розтирання. Скажімо, змішати по столовій ложці горілки, оцту і води. Дітям рекомендую просто вмочити долоні в цей розчин і потримати 5–10 хвилин.
Іван Миколайович попрохав не лікуватися «по телебаченню», а тільки за порадою фахівця. Ще важливо не займатися самолікуванням антибіотиками, якщо хворий не ознайомлений із спектром дії препарату.
Наступною перед ветеранами виступала начальник відділу грошових виплат і компенсацій управління праці та соціального захисту населення Кобеляцької райдержадміністрації Ірина Божко. Вона говорила про хід процесу оформлення субсидій. Зокрема повідомила, що цього року вже зареєстровано близько 1300 заяв від кобелячан. У минулому році таких звернень було 800. Ірина Олександрівна розповіла про проблеми, через які деякі громадяни не змогли оформити субсидії та порадила як їх уникнути. Вона проінформувала, що за довідками варто звертатися по гарячій лінії за тел. 3–21–30 та по додатковій лінії за тел. 3–13–58. А потім застерегла: «Перед тим як до нас завітати, потрібно зателефонувати, оскільки прийом відвідувачів відбувається за попереднім записом.»
Також Ірина Божко відзначила, що звертатися за оформленням субсидії можна у будь-якому місяці. Потім вона дала пояснення, щодо безпосередніх конкретних випадків, з якими до неї звернулися присутні.
Завітав на зустріч ветеранів редактор нашої газети Ігор Філоненко. Він пояснив, чому вирішив стати кандидатом у депутати до Полтавської обласної ради. Серед іншого відзначив: «Протягом багаторічної журналістської роботи я помітив, що повного ефекту після виходу статей немає. Адже після того, як я висвітлив тему, повинні підключатися інші структури, в тому числі і депутати. Тому я прийняв рішення балотуватися в депутати, щоб у силу свого бачення конкретної проблеми допомагати її вирішувати.»

Автор: Любов ОНИЩЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 жовтня 2010, 12:19 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації