Вхід | Реєстрація

Змагання юних козаків

Змагання юних козаків
Чотирнадцятого жовтня, в день святкування Покрови Пресвятої Богородиці, Бутенківська ЗОШ ім. Ю. П. Дольд — Михайлика традиційно приймала учасників районного етапу дитячо-юнацької військово‑спортивної патріотичної гри Українського козацтва «Сокіл» («Джура»).
На відкритті свята були присутні почесні гості: голова районної ради Володимир Жуков, заступник голови держадміністрації Микола Шабалтій, начальник відділу освіти Наталія Коваль, радник Запорізького козацтва, генерал-осавул, сільський голова Микола Скрильник та методист райметодкабінету Петро Чернявський.
Цього дня в гості до Бутенок завітали вісім козацьких роїв із середніх шкіл району. Розпочалося свято урочистим парадом, на якому право підняття державного прапора було надано команді-перемможцю минулорічних змагань рою «Побратими» із Бутенок. З вітальним словом до юних козаків звернулися гості свята, які відзначили, що гра «Сокіл» («Джура») проводиться з метою виховання в учнівської молоді патріотизму, любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій, національних цінностей українського народу та формування навичок здорового способу життя, зміцнення духовного і фізичного здоров’я школярів. Після цього команди перейшли до змагальної частини заходу. Кожен рій продемонстрував своє прагнення бути по-козацькому здоровими, фізично сильними і всебічно розвиненими особистостями. Вони виступили у всіх видах змагань, що увійшли до комплексу «Джури». Юні учасники намагалися показати, хто є кращим у знаннях та вміннях зі стройової підготовки у виді «Впоряд». Гра «Відун» була покликана виявити знавців історії українського козацтва та сучасних Збройних Сил України.Та й назви команд були козацько-романтичними: «Оселедці» (Кобеляцька ЗОШ № 2), «Соколята» (Іванівська ЗОШ), «Молода Січ» (Шенгурівська ЗОШ), «Стрільці» (Білицька ЗОШ № 1), «Соколи» (Дашківська ЗОШ), «Дмитрашки» (Озерська ЗОШ), «Чайка» (Солошинська ЗОШ), «Побратими» (Бутенківська ЗОШ).
На етапі «Вогнева підготовка» учасники демонстрували вміння розбирати АКМ, споряджати магазин до АКМ та влучну стрільбу з пневматичної зброї. Юні «Пластуни» перевірили свої навички роботи на карті місцевості, вміння «читати» карту, орієнтуватися на місцевості за компасом та рухатися у прискореному темпі. Суддівська колегія етапу «Рятівник» оцінила знання та вміння надання першої долікарської допомоги та елементи рятувальних робіт.
Завзяття і азарту учасникам змагань не бракувало, та на те вони й змагання, щоб виявити кращих, сильніших, вправніших… І тут своєрідну «негостинність» проявили господарі — рій «Побратими» із Бутенок (у складі команди Сергій Юрко (ройовий), Артем Олійник, Сергій Носуля, Максим Чумак, Ігор Марченко, Артем Бабенко, Тетяна Мигуля, Юлія Ладатко). Вони були кращими практично в усіх видах змагань і здобули впевнену перемогу у грі. Друге місце посіли «Соколята» із Іванівської ЗОШ, третіми були «Дмитрашки» з Озерської ЗОШ.
Команди були нагороджені дипломами відділу освіти, а завдяки організаційним зусиллям Бутенківського сільського голови Миколи Скрильника, отримали ще й красиві спортивні кубки і медалі кожному призеру змагань. Також за сприяння Миколи Скрильника та спонсорська підтримка Івана Байбари, Івана Стрюка та Лариси Величко усі учасники змагань та їх керівники (вісімдесят чоловік) підкріпили свої сили безкоштовним смачним гарячим обідом, який приготували шкільні кухарі Світлана Баланда та Олеся Дерев’янко.
Після нагородження з заключним словом виступив Петро Чернявський, який висловив подяку організаторам за відмінне, чітке проведення заходу — адміністрації школи, учителю ОЗВ Миколі Дризі, всьому педагогічному колективу Бутенківської школи та сільському голові, генералу осавулу Миколі Скрильнику.
Хочеться відзначити, що змагання проходили в атмосфері дружби і доброзичливості, підтверджуючи козацький клич: «Як би доля не крутила, тільки в братстві — наша сила!»

Автор: Ірина Мигуля, учитель Бутенківської ЗОШ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 жовтня 2010, 12:28 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації