Вхід | Реєстрація

Битва машин і корів

Битва машин і корів
Протягом місяця на автошляхах району сталися дві ДТП за участю домашніх тварин.
Перша дорожньо-транспортна пригода сталася 14 вересня неподалік від села Сухинівка. Близько 6.30 ранку із Сухинівки в напрямку Канав рухався автомобіль «УАЗ» під керуванням кобелячанина Д. Раптом на проїжджу частину вибігла корова. Водій почав гальмувати, але було вже пізно. Сталося зіткнення, в результаті якого серйозні ушкодження дістали як автомобіль, так і тварина. Між іншим — корова була тільною.
10 жовтня зіткнулася корова і автомобіль на автодорозі Кірове-Суха. Цього разу тварину збив громадянин Т, житель села Шенгури. Чоловік пояснив, що тварина вибігла на дорогу і він не зміг уникнути зіткнення. У результаті удару корова отримала перелом ноги і її довелося дорізати.
А власникам обох автівок, які зіткнулися із коровами, доведеться викласти не одну тисячу гривень, щоб їх відремонтувати.
Шкода. Безумовно шкода і селян, які втратили корів, котрих недаремно називають годувальницями. Шкода і тих, хто зазнав збитків, ремонтуючи автомобілі.
Які можна зробити висновки, проаналізувавши вказані ДТП. Безумовно, частина провини у їх виникненні лежить і на власниках автомобілів. Але зрозуміло й інше — люди, які утримують і пасуть корів, повністю ігнорують або зовсім не знають правил дорожнього руху.
А в ПДР чітко і недвозначно сказано, що «… вершник, візник, погонич тварин, який веде їх за повід, прирівнюється до водія…».
Крім того, пункт 7.6 ПДР регламентує, що переганяти череду тварин по дорозі можна лише у світлу пору доби. І погоничі повинні направляти їх якомога ближче до правого краю дороги.
І особливу увагу всі власники тварин, пастухи і погоничі повинні звернути на пункт 7.7 Правил дорожнього руху: «Особам, що керують гужовим транспортом і погоничам тварин забороняється:
рухатися по автомагістралях і дорогах для автомобілів;
залишати на смузі відведення дороги тварин без нагляду і випасати їх (як правило, це до 50 метрів від дороги);
вести тварин по дорогах з удосконаленим покриттям, якщо поруч є інші дороги.»
Запам’ятайте це! А знаючи, дотримуйтесь цих правил.

Автор: Ігор БРАЖКО


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 жовтня 2010, 14:10 | Кобеляки | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації