Вхід | Реєстрація

Грипу у Полтаві немає, але бути готовим до епідемії треба…

Грипу у Полтаві немає, але бути готовим до епідемії треба…
У міськвиконкомі відбулося засідання міської протиепідемічної комісії, яке провів заступник міського голови Олександр Русін. Зважаючи на важливість порядку денного ( щодо захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції) зібрання було досить представницьким – від посадовців до керівників лікарняних та фармацевтичних закладів.
Представник міської СЕС Ірина Яценко та міський інфекціоніст Людмила Волошина досить докладно розповіли про особливості нинішньої ситуації в місті, області та в світі. В місті поки що грип не реєструвався. Однак, захворюваність на ГРВІ зростає. Якщо у серпні серед хворих переважали діти, то зараз зростає питома вага дорослих. Зменшується доля школярів. Натомість у світі грип дає про себе знати. Це здебільшого штами «Каліфорнія», «Перс», Брісбен». З’являються «мутанти». Присутнім спеціалістам розповіли про основні їхні симптоми.
За прогнозами зростання захворюваності на вірусні інфекції очікується на кінець жовтня – початок листопада. Не виключена й поява грипу, хоча минулорічного рівня захворюваності поки що не передбачають. Але треба бути готовими до будь – яких несподіванок. В Полтаві цьому сприяють минулорічний досвід й напрацювання: перепрофілювання лікарень, придбане необхідне медичне обладнання, є потрібний запас ліків.
Зараз епідемічна ситуація моніториться щотижня. При необхідності моніторинг робитимуть щодня. В мережах аптек «Тріоль» та «Фармація» є запас вакцини. В місті вже вакциновано майже 400 чоловік. В основному це медики та вихованці школи-інтернату.
Тож хоча наразі грипу в Полтаві немає, фахівці наголошують на наступному: проведення щеплень (про це повинні подбати керівники колективів та профспілки), дотримання особистої гігієни, готовність організованих колективів (наявність захисних та дезінфікуючих засобів тощо…). Треба пам’ятати, що грип серйозна не тільки медична, а й соціальна проблема, яка суттєво позначається на здоров’ї та працездатності людей і небезпечний своїми ускладненнями.

Автор: www.rada-poltava.gov.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 жовтня 2010, 11:19 | Полтава | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації