Вхід | Реєстрація

Відкрито нові скульптури

Відкрито нові скульптури
На свято Покрови Пресвятої Богородиці у лісопарковій зоні міста неподалік Свято-Миколаївського собору відкрито "Меморіал Козацької слави та покрови Пресвятої Богородиці".
altЦерковні дзвони скликали народ на урочисту подію. Після театралізованого прологу право відкриття меморіалу було надано шановним гостям - міському голові С.А. Супруну, почесним громадянам міста О.П. Попову, О.Г. Морозу та архієпископу Полтавському і Миргородському Філіпу.
Міський голова привітав комсомольчан і гостей міста зі святом та визначною подією у Комсомольську - відкриттям меморіалу. Він нагадав усім, що Пресвята Богородиця оберігає наш народ і боронила від ворогів і недругів козаків. Ікона Матері давала сили козакам і вони отримували перемогу.
"Комсомольськ уміє берегти і примножувати традиції. Наше місто - одне з небагатьох в Україні, що має високі показники свого соціально-економічного зростання. У цьому нашій громаді допомагає Святий Миколай, який є покровителем Комсомольська. Сьогодні наш дух підсилюється відкриттям пам'ятника Божої Матері", - сказав Сергій Андрійович. Він побажав усім міцного здоров'я, злагоди і стабільності, висловив велику вдячність О.П. Попову, адже він був ініціатором зведення скульптур, які є справжньою окрасою міста, О.Г. Морозу за його меценатство.
Олександр Павлович повернувся в недалеке минуле, коли у 1994 році у Комсомольську відбувалася вагома історична подія - відкриття Свято-Миколаївського собору. З того часу почався активний розвиток православ'я. Олександр Попов розцінив відкриття пам'ятника як наступний крок до ствердження духовності. Він вважає, що меморіал матиме подальший розвиток - місця для благоустрою достатньо. А Матір Божа надихатиме місто на подальші успіхи. Від клубу Почесних громадян Комсомольська запросив усіх бажаючих до співпраці на благо міста.
Архієпископ Полтавський та Миргородський Філіп провів церемонію освячення пам'ятника, а потім звернувся до всіх учасників події, висловивши сподівання та віру в те, що Покров Божої Матері й надалі буде нашим покровом у нашому земному житті. Він висловив подяку О.П. Попов і С.А. Супруну за ідею створення пам'ятного знаку і втілення її в дійсність, особливу вдячність О.Г. Морозу за його великі зусилля, вкладені у добру справу.
altЧотирнадцятого жовтня біля офісу "Клуб Почесних громадян" відбулося відкриття дитячої скульптури "Ребята, давайте жить дружно". Начальник міського відділу культури і туризму І.І. Зеленська нагадала про те, що декілька років тому, за ініціативою клубу почесних громадян, у Комсомольську відбувся конкурс на кращий макет дитячої декоративної скульптури і за умовами його переможці отримали не тільки пам'ятні дипломи і цінні подарунки. Головне - кращі роботи стануть окрасою міста завдяки фінансовій підтримці Почесних громадян. Тож збулася ще одна дитяча мрія - учня 6-В класу НВК ім. Л.І. Бугаєвської Богдана Безлуцького, якому нині 10 років. Богдан не лише представив макет скульптури, а й написав, що дуже любить дивитися мультфільми і хоче, щоб його улюблений герой Кіт Леопольд з'явився на вулицях міста.
Перший заступник голови Київської держадміністрації, Почесний громадянин міста О.П. Попов сказав, що слова головного героя з улюбленого дітьми мультика тепер стали девізом клубу Почесних громадян і подякував за ідею юному автору та архітектору О. Рябо за втілення ідеї у життя і побажав усій громаді міста жити дружно.
Міський голова С.А. Супрун подякував дітям за те, що вони в юному віці своєю мудрістю наштовхують дорослих на добрі справи.
Скульптур Олег Рябо впевнений, що йому вдалося втілити задум Богдана, і висловив сподівання, що мешканці міста стануть більш толерантними і ця скульптура буде на користь усім.
altБогдан Безлуцький, як автор ідеї, теж сказав своє вагоме слово, запросивши всіх, хто посварився, приходити до Кота Леопольда миритися.
О.П. Попов, С.А. Супрун і О.Г. Мороз урочисто відкрили скульптуру. На завершення учасники події зібралися біля скульптури на спільне фото.

Автор: Наталія СТЕПАНЕНКО, www.komsomolsk.org.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 жовтня 2010, 11:51 | komsomolsk | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації