Вхід | Реєстрація

Миргород буде з якісною водою

13 жовтня відбулося засідання виконавчого комітету міської ради, на якому розглядалося питання про стан забезпечення населення міста якісною питною водою та виконання рішення виконкому, від 12 серпня 2009 року №440, "Про стан виконання Закону України "Про питну воду та питне водопостачання".
Доповідав головний санітарний лікар Миргородського району М.В.Олефір (на знімку). Зокрема, він сказав, що на реалізацію державної політики щодо забезпечення населення м. Миргорода якісною питною водою розроблена та затверджена сесією міської ради програма "Питна вода м. Миргорода" до Закону України "Про загальнодержавну програму "Питна вода України" на 2006-2020рр.
Протягом останніх 5-ти років питання стану забезпечення населення міста якісною питною водою щорічно розглядалось на засіданнях виконавчого комітету. Централізоване водопостачання м. Миргорода здійснюється з комунального водогону, що належить обласному виробничому підприємству водопровідно-каналізаційного господарства "Миргородводоканал". Джерелом питної води є 13 артезіанських свердловин Бучакського та 2 Харківського водоносних горизонтів.
Планова річна подача води становить 2990,8 тис. куб.м у рік. Сумарний добовий забір води свердловинами в місті складає 6,5 тис. куб.м на добу. Подача питної води населенню здійснюється з водозаборів № 1, № 2, мікрорайонів - "Авіамістечко", "Дранки", "Пенькозавод". Крім водозаборів № 1 і № 2 та водотоків у мікрорайонах міста, питну воду в розвідну мережу подають 8 артезіанських свердловин, розташованих у різних частинах міста, підтримуючи необхідний тиск у мережі водогону в основному правобережної частини міста.
Для підтримання необхідного тиску в розвідній мережі правобережної частини міста в 2009 році побудований водовод (дюкер), що з'єднав водопровідну мережу правої та лівої частини міста. Подача води для жителів 9-поверхових будинків здійснюється 12-ма насосами третього підйому.
Далі головний санітарний лікар акцентував увагу присутніх і на тому, що визначальним у профілактиці гострих кишкових інфекцій має якість питної води, яку споживає населення, стан виконання вимог санітарного законодавства при експлуатації водогонів.
М.В.Олефір дав детальну характеристику якості питної води ОКВПВКГ "Миргородводоканал" за 2009 рік та за 9 місяців 2010 року та проаналізував матеріали перевірок цього підприємства санепідемстанцією, які свідчать про те, що колишнім керівництвом водоканалу (В.І.Кулик) не приймалися дієві заходи по приведенню до належного санітарно-технічного стану міського водогону.
Головний державний санітарний лікар серед позитивів свого виступу відзначив те, що в 2009-2010 роках виконавчим комітетом та міськвно проведена значна робота по забезпеченню шкіл та дитячих дошкільних закладів питною фасованою водою. Цю роботу потрібно продовжувати, вирішувати питання забезпечення фасованою питною водою їдалень шкіл та дитячих дошкільних закладів (для потреб приготування їжі). Як бачимо, програма "Питна вода Миргородщини по м. Миргороду на 2006 - 2020 рр." повинна перебувати на постійному контролі.
У обговоренні питання, що розглядалося, взяли участь - усі члени виконавчого комітету; директор
ОКВПВКГ "Миргородводоканал" Ю.П.Маклак; начальник Миргородського УЖКГ С.В.Яшний та ін.
Потім із питання, що розглядалося, було прийнято відповідне рішення.

Автор: Валентина Денисенко, www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 жовтня 2010, 12:45 | Миргород | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації