Вхід | Реєстрація

Бєляєв і Близнюк дебютували на міжнародній арені

Бєляєв і Близнюк дебютували на міжнародній арені
Кобеляцькі аматори спортингу (різновиду стендової стрільби) успішно виступили на змаганнях європейського рівня.
15–17 вересня знані на Полтавщині майстри спортингу Василь Бєляєв та Анатолій Близнюк, які виступають під прапорами місцевої команди «Ворскла», дебютували у міжнародних змаганнях з цього молодого виду спорту. Турнір відбувся в столиці Азейбарджану місті Баку. У ньому змагалися 52 стрільці із восьми країн. Україну представляли виключно кобелячани. «Вважаю, що наш дебют став успішним, — констатував Василь Бєляєв. — Ми зайняли місце в «золотій середині». Про призи мріяти було наївно. Адже ми займаємося спортінгом 2–3 роки, а росіяни — 15. У Європі ж взагалі спортинг культивується кілька десятиліть».
Усе ж Василь Бєляєв вважає, що виступ кобелячан міг бути більш успішним. Але завадили непередбачувані обставини. Справа в тому, що українці не змогли приїхати в Баку із власною зброєю. У літаку, що курсує по маршруту Київ‑Баку, не виявилося спеціального сейфа. Тому стрільцям довелося залишити вдома випробувані і звичні для них рушниці. Зброю для змагань українцям видали організатори турніру. Але вона виявилася низької якості. «Нам запропонували 5 рушниць. Ми із них ледве вибрали дві. Та й ті більше годилися для здачі в металобрухт», — згадує Бєляєв.
Уже під час змагань рушниця, вибрана Анатолієм Близнюком вийшла з ладу. «Дострілювати» доводилось з однієї. Відстрілявши свою серію, Близнюк біг до напарника і передавав йому зброю.
А взагалі можна сміливо стверджувати, що в Кобеляцькому районі спортинг успішно розвивається. Василь Бєляєв, Анатолій Близнюк, Євген Ясинський та їх колеги неодноразово перемагали і займали призові місця на всеукраїнських змаганнях. Крім дорослих стрільців добре зарекомендували себе і юніори — Тетяна Бєляєва і Роман Лоза.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2010, 10:36 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації