Вхід | Реєстрація

Дебютний турнір у Руденківці

Дебютний турнір у Руденківці
Відомий на Новосанжарщині шаховий авторитет Віктор Коба, коли йому прийшло запрошення взяти участь у шаховому турнірі у селі Руденківка, своїм вухам не повірив. Кілька раз перепитував, чи бува не сплутали чого, адже в цьому селі за всю історію України ніяких шахових турнірів не було. Минулої неділі провели дебютний. Більше того, у Руденківці всерйоз замахнулися відкрити для дітей шахову школу. Для цього виділили приміщення у будівлі колишнього КСП «Зоря», закупили все необхідне.
За організацію справи взявся колишній заступник голови РДА Андрій Любко. Звичайно, під добру справу грошей не пошкодував й меценат Анатолій Юрченко. Спільними зусиллями господарі серйозно підготувалися до цього історичного дня.
На відкриття шахового турніру був запрошений голова федерації шахів області, але, на жаль, з поважних причин не зміг приїхати. Офіційне відкриття шахового клубу та турніру відбулося минулої неділі. Без особливого пафосу виступив організатор цієї справи Андрій Любко. Він привітав присутніх, коротко розповів про історію шахів у селі та про плани на майбутнє. Андрій Романович висловив сподівання, що не лише Руденківські любителі шахів будуть грати довгими вечорами, а й учнівська молодь віднайде для себе багато цікавого, порине у захоплюючий світ шахової гри У першому турі участь узяли 13 чоловік, розіграш відбувся за швейцарською системою — в сім турів. У запеклій безкомпромісній боротьбі перше місце, диплом, кубок та грошову премію отримав житель села Велике Болото Володимир Максименко. Учасники, які зайняли друге та третє місця, також отримали дипломи та грошову винагороду. Пам’ятні дипломи одержали найстарший та наймолодший учасники змагання. У доброму настрої від отриманих вражень та гострої спортивної боротьби залишилися всі учасники турніру. Господарі пообіцяли ще в цьому році провести передноворічний бліцтурнір для жителів села Руденківка.
— Згодом, протягом наступних п’яти років, планується проведення й інших турнірів, і в тому числі хоча б один обласного значення, — з посмішкою розповідає не менш щасливий, ніж інші учасники турніру, президент клубу. — А що? Шахова база у нас створена, приміщення ідеальне, село лежить на перехресті усіх шляхів, тож добиратися з усієї області просто. Проблема в іншому — навчити, виховати добрих місцевих шахістів, щоб вони могли дати бій іменитим майстрам. Але гадаю, що й цей час не за горами.
Шахами справа не обмежується. За словами Андрія Любка, вже сьогодні зроблено значний крок у розвитку соціальної інфраструктури села Руденківка. Завдяки організаторським здібностям лише однієї людини тут уже діє тенісний клуб, облагоджується спортивний зал для занять фітнесом та музичний клас. Десь за півроку відкриється стрілецький тир з пневматичною зброєю, а також безалкогольне кафе з великим екраном для перегляду спортивних баталій Євро 2012 року.

Автор: Наталія РЯБЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2010, 13:39 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації