Вхід | Реєстрація

Знай наших!

Завершився Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України» у 2010 році. За право називатися найякіснішою цього разу змагалися 1482 види найрізноманітнішої продукції з усіх регіонів нашої держави, що на 244 більше ніж торік. До останнього етапу конкурсу «прорвалося» лише 267 підприємств, які представили на суд експертів загальнодержавного рівня близько 300 видів товарів, робіт та послуг.
Найзапекліша боротьба розгорнулася між виробниками продовольчих товарів: біля фінішної прямої опинилося відразу 109 видів такої продукції. Промислових товарів та товарів виробничо-технічного призначення до фіналу дійшло дещо менше (59 та відповідно 66 видів продукції). В категорії «Роботи та послуги» на загальнодержавному етапі конкурсу змагалися понад 40 підприємств України. І лише в категорії «Вироби народно-художнього промислу», яку цього року було започатковано вперше, до фіналу дійшов лише один учасник.
Відрадно, що нині серед претендентів на місце в «сотні кращих» помітно збільшилась кількість сільськогосподарських та фермерських господарств, з’явилися і книговидавці, чого раніше не було. На думку голови Держспоживстандарту Олександра Матвійчука, це свідчить про те, що вітчизняна економіка хоча й дуже повільно, але робить певні кроки на шляху до подолання кризи.
До числа переможців найпрестижнішого змагання з якості цьогоріч потрапило два підприємства з Полтавщини, це АТ «Пирятинський сирзавод» та ВАТ «Кременчукм’ясо». Їхню продукцію: сир твердий «Король сирів» та ковбасу варену вищого сорту «Лікарська» визнали кращими в Україні.
Ще один вид продукції виробництва ВАТ «Кременчукм’ясо»: ковбаса напівкопчена вищого гатунку «Краківська» (торгівельна марка «Фарро») та ядра бобів арахісу обсмажені та підсолені, торгівельної марки «Вкусняшки от Сашки» виробництва ТОВ «Укрпродснекгруп» здобули почесне звання лауреатів конкурсу. Фіналістом «100 кращих товарів України» стало ТОВ «ВЕЛС» з Миргорода, з костюмом чоловічим моделі 2/1, 41.
Тож, усіх, хто не побоявся довести, що гідний взяти участь у змаганнях такого високого рівня, відзначать почесними дипломами на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації. А нагородження виробників продукції та надавачів послуг, що потрапили до «сотні кращих в Україні», планується провести у Києві на найвищому рівні, за участю керівників уряду та Держспоживстандарту України.
Порадували своїми здобутками і юні художники, учасники Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Я хочу жити в якісному світі». Як відомо, для участі у загальнодержавному етапі творчого змагання, з Полтавщини до столиці поїхало 9 кращих робіт у різних номінаціях та вікових підгрупах. Загалом у конкурсі взяли участь 4874 роботи з усіх куточків нашої держави. Отже, виділитися серед такої кількості юних дарувань було дуже непросто. Тим паче приємно відзначити, що до числа переможців потрапила і наша землячка Катерина Квасневська, яка виборола перше місце в номінації «Ми архітектори якісного світу» (категорія від 13 до 17 років). Дівчинці 15 років, вона навчається в Полтавському міському багатопрофільному ліцеї №1 імені І.П. Котляревського у викладача образотворчого мистецтва Миколи Грибана. Робота, яку юна художниця назвала «Якість майбутнього в наших руках», виконана у жанрі «батік» і являє собою оригінальний малюнок на тканині, що із споглядання на відстані видається об’ємним і багатоплановим. Вона припала до смаку і колективу журналу «Наталі», який виступив інформаційним партнером конкурсу, тож на дівчинку чекає приз і від популярного жіночого видання.
Крім того, заохочувальними дипломами за оригінальну техніку виконання, майстерність та влучне розкриття теми відзначено Анну Комінар (16 років) вихованку Полтавської дитячої художньої школи, яка представила на конкурс роботу «Я обираю якісну продукцію» та Максима Гриня (8 років) учня Кременчуцької дитячої художньої школи за роботу «Я хочу жити в якісному світі».
А видавництво «Грані-Т» відзначило заохочувальним призом роботу вихованки студії образотворчого мистецтва будинку дитячої та юнацької творчості міста Кременчука Аліси Чень (10 років) «Збережи життя на Землі».
Нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка відбудеться в ДП «Український дім», що у Києві. По закінченню урочистостей на дітей чекає захоплююча екскурсія фабрикою ялинкових прикрас.
Усі заходи з вшанування переможців згаданих Всеукраїнських конкурсів планується провести в рамках Європейського тижня якості, який традиційно припадає на другий тиждень листопада. Відзначати його почали з 1995 року за рішенням Європейської комісії Організації об’єднаних націй. Щороку у ці дні в усьому світі проводяться найрізноманітніші заходи, покликані привернути увагу суспільства до питань якості, підкреслити її важливість як для розвитку держави в цілому, так і для кожного конкретного суб’єкта господарської діяльності. Адже якість продукції – це проблема, яка об’єднує всіх, вона однаково важлива для будь-якої країни, незалежно від її розміру, соціального устрою і стану економіки. І це зрозуміло: за ринкових відносин жодні інвестиції не врятують підприємство, якщо воно не зможе забезпечити конкурентоспроможність продукції чи послуг, основою яких є якість.
Особливо актуальним є питання якості товарів та послуг в Україні, тож приємно констатувати, що ця проблема небайдужа підростаючому поколінню. До того ж, не перевелися виробники, які можуть довести якість своїх виробів за найсуворішими критеріями, хочеться сподіватися їх число щороку збільшуватиметься.

Автор: Ж.К. Кущенко, ДП «Полтавастандартметрологія»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2010, 11:49 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації