Вхід | Реєстрація

Вибори закінчилися, селян почали доїти

Вибори закінчилися, селян почали доїти
З 1 листопада в деяких селах Кобеляцького району заготівельники почали знижувати ціни на молоко. Замість 3‑х гривень за літр вони платять селянам 2,50.
Перші повідомлення про зниження закупівельних цін на молоко надійшли із Озерської сільської ради. Зателефонувавши до кількох інших сільрад, редакція дізналась, що впали ціни ще й у Шенгурах та Коваленківці. Натомість в Солошиному і Чорбівці продовжували купляти по три гривні.
У середу редакція звернулася за коментарем до голови Кобеляцької райдержадміністрації Анатолія Таранушича. Анатолій Олексійович відповів, що в РДА про падіння цін знають. І якраз з цього приводу о 15‑ій годині відбудеться нарада, яку проведе його перший заступник Михайло Рудич.
На нараду крім вищезгаданого посадовця прибули начальник управління ветеринарної медицини в Кобеляцькому районі Сергій Куземко, співробітники правоохоронних органів та представники заготівельних організацій.
Заготівельники недвозначно заявили, що будуть знижувати ціни на молоко. За їх словами, до цього їх спонукає економічна ситуація. Мовляв, заводи-переробники не можуть реалізувати свою продукцію, їх склади нею забиті, оборотних коштів немає. І так далі і тому подібне. Прозвучала «втішна» для селян інформація, що в багатьох регіонах України молоко закупляють по 2,20–2,30 за літр. Отже, кобеляцьким молочарям потрібно радіти і ціні в 2,50.
Представник Магдалинівського заводу сказав: «Ситуація інтєрєсная. Оці прижки цін тільки будоражать людей. Давайте ціну якось согласовивать». На це заступник голови РДА зауважив: «Ніяких домовленостей щодо ціни між заводами бути на може. Це пряме порушення антимонопольного законодавства. За це держава буде карати».
Різким і безапеляційним був виступ Сергія Куземка. Він прямо заявив заготівельникам: «Я, звичайно, ціноутворенням не займаюся. Але якщо ви так (погано — ред.) будете ставитися до наших людей, то й ми відповідно змінимо ставлення до вас. Всім вам були направлені приписи щодо створення пунктів прийому молока. Ви їх не виконали. Будуть зроблені висновки. Запросимо на наш ринок заготівлі людей із Києва та Новомосковська. Нехай вони заробляють. На мою думку, зниження ціни — це змова заготівельників і переробників. Цьому потрібно покласти край. У нас звикли селян лише доїти. А ось годувати — забувають».
У кінці наради Михайло Рудич ще раз нагадав заготівельникам, що кобеляцька райдержадміністрація наполягає і рекомендує залишити закупівельну ціну на рівні 3 гривні за літр.

Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2010, 11:25 | Кобеляки | Фінанси
1. New York / 6 листопада 2010, 13:44
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
deleted, ти — довбойоб.
Представник Магдалинівського заводу — гандоняра.
А Куземко — маладєц.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації