Вхід | Реєстрація

У Сухій Маячці пройшло свято спорту

У Сухій Маячці пройшло свято спорту
Нещодавно у селі змагалися у силі, спритності та витривалості. Перемогу отримали кращі, а справжнє задоволення — усі.
Відкрив спортивне свято сухомаячківський сільський голова Іван Чечель. Він розповів спортсменам про програму змагань і представив суддів — новосанжарців Ігоря Романця та Анатолія Чумака. Слід зауважити, що свято мало міжрайонний характер — на нього, окрім команд Руденківки, Галущиної Греблі та Сухої Маячки, приїхали ще й спортсмени із Іванівки Кобеляцького району.
Першим видом спортивної програми був міні-футбол. У півфінальних поєдинках спочатку команда Руденківки перемогла гостей із Іванівки з рахунком 2:0, а потім Суха Маячка розгромила сусідів із Галущиної Греблі — 5:0. У матчі за третє місце фортуна була на боці галущан, які, зігравши внічию 1:1, краще пробили пенальті — 3:1. У фінальному матчі господарям не пощастило і вони поступилися гостям із Руденківки — 1:0. Переможний гол забив фартовий нападник руденківської команди Михайло Булиш.
Услід за футболом пішли наступні види спорту — не менш видовищні та цікаві. Варто сказати, що в інших видах змагань участь брали лише три команди — Суха Маячка, Іванівка та збірна Руденківки і Галущиної Греблі. У першому ж змаганні — естафеті — сухомаячківці відігрались за поразку у міні-футболі і посіли перше місце. У човниковому бігові першість знову вирвали руденчани. Але це була чи не остання їх радість того дня. У інших дисциплінах впевнено і з запасом міцності перемагала команда Сухої Маячки. Так місцевим спортсменам не було рівних у підтягуванні на перекладині. А капітан команди і один із організаторів свята Анатолій Троян видав рекорд дня — 23 підтягування.
Не було рівних сухомаячківським силачам і у так званій «веселій каруселі». Двоє міцних хлопців зі складу команди господарів бігали по колу із важезними гирями так, ніби не відчували їхньої ваги. І заслужено завоювали перемогу. У триманні на витягнутих руках п’ятьох цеглин знову ж таки першим був дует із Сухої Маячки. Але при цьому кращий індивідуальний час показав Михайло Булиш. На жаль, його рекорду не вистачило для загальної перемоги команди.
Щоб закріпити свій успіх, сухомаячківські спортсмени не дали шансів суперникам у піднятті штанги. А потім  впевнено виграли й у найвидовищнішому конкурсі — перетягуванні каната.
Доки суддівська колегія підбивали підсумки та готувалась до нагородження, організатори провели розіграш подарунків для глядачів. Місцевий футбольний віртуоз Максим Калюжний взяв участь у конкурсі з набивання м’яча. І за 40 секунд набив його 82 рази. Зайве й говорити, що реальних конкурентів у нього не було і приз достався саме Максимові.
У підсумку ж команди посіли наступні місця: І — Суха Маячка, ІІ — Руденківка, ІІІ — Іванівка, ІV — Галущина Гребля. Кожна команда отримала свій заслужений приз, а переможцям вручили ще й почесний кубок. Після завершення спортивної частини свята усіх гостей запросили за столи, де на них очікували шашлики, пельмені та свіжі пиріжки. Усе дуже смачне та абсолютно безкоштовне. Якщо спортивну частину свята організовував Анатолій Троян, то кулінарну — його брат Віталій. За загальними враженнями учасників, свято вдалося як у першій, так і у другій частині. І гості роз’їжджались із села нехай і дещо втомленими, але задоволеними від гарно проведеного часу.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2010, 12:38 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
1. Фізкультурник / 6 листопада 2010, 01:23
Молодці хлопці!!!
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації