Вхід | Реєстрація

Нічного злодія злякала жінка

Крадій проник до будинку, як мультиплікаційний Карлсон — через вікно, а от вибіг уже, як звичайні люди, — через двері.
До скоєння крадіжки він готувався заздалегідь і надзвичайно ретельно. Знав, що найбільшу небезпеку для непроханого гостя може становити собака — надійний охоронець будинку. Тому злодій іще звечора подбав про те, щоб чотириногий друг людини не загавкав у непотрібний момент. У двір просто під ноги псові полетіла отруйна приманка і за якусь годину ні в чому не повинний Сірко заліз до будки та так уже і не виліз. Захололе тіло собаки господарка знайшла лише наступного ранку…
А того вечора, нічого не підозрюючи, вона спокійно вляглася спати. І прокинулася посеред ночі від якогось стороннього звуку. Здалося, що у серванті дзенькнув посуд. Жінка сіла у ліжкові та сторожко прислухалася. Здавалося, що у сусідній кімнаті хтось тихенько ходить. Ось начебто ще раз стукнув посуд. Жінка, набравшись сміливості, підвелася і вийшла до сусідньої кімнати. Ввімкнула світло і… побачила якогось чоловіка, який розгублено стояв біля відчиненого серванту. Той, помітивши господарку, рвонув до вихідних дверей, хутко їх відчинив і зник у нічній темряві. Вибіг то він через двері, але як він опинився у будинку? Як з’ясувалося пізніше, щоб потрапити досередини, крадій витяг віконне скло та заліз до кімнати, де за його припущеннями, і мали знаходитися гроші.
Після того, як нічний гість втік, жінка одразу ж перевірила сімейну схованку і побачила, що із неї зникла чимала сума грошей. Тоді господарка зателефонувала до райвідділу міліції. Правоохоронці виїхали на місце пригоди одразу. І вже того ж дня зуміли відшукати крадія.
Начальник райвідділу Сергій Махно та помічник дільничного Яків Сергєєв по гарячих слідах затримали 17‑річного Івана (ім’я змінено — авт.), мешканця того ж села, що й потерпіла — тобто, Губарівки. Хлопець із багатодітної неблагополучної родини. Раніше вже притягався до відповідальності за подібний злочин. І тепер проти нього порушена кримінальна справа за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

***

А от мешканку Маячки крадій позбавив єдиного засобу для пересування — велосипеда. Жінка прокинулась вранці та зібралась, щоб їхати на роботу. Але коли зайшла до сарая, то побачила, що її велосипед зник. Крім цього, невідомий викрав ще й деякі алюмінієві речі.
Потерпіла звернулася із відповідною заявою до новосанжарських правоохоронців. І по гарячих слідах крадія затримали.
Як з’ясувалося, велосипеду «приробив ноги» 45‑річний мешканець Кобеляцького району. Викравши велосипед та різний алюмінієвий посуд, він того ж дня продав усе це добро… аж за 60 гривень! Та насолодитися отриманим багатством не встиг — був затриманий новосанжарськими правоохоронцями. Викрадені речі повернули власниці, а проти чоловіка порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2010, 13:18 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації