Вхід | Реєстрація

У Новосанжарському НВК сталася пожежа

У Новосанжарському НВК сталася пожежа
Вогонь спалахнув в одному з підвальних приміщень школи по обіді понеділка. На щастя, пожежні швидко загасили загорання, а вчителі оперативно вивели із навчального закладу дітей. Обійшлося без жертв та постраждалих.
Сталася пожежа в одному із підвальних приміщень — підсобці завгоспа, де зберігалися старі речі. Імовірніше усього, до загорання призвело коротке замикання проводки. Принаймні учні та працівники школи бачили, як один із світильників, що знаходився у сусідньому з приміщенням коридорі, раптово задимівся.
Вогонь швидко розгорівся і з кабінету вгору пішов дим. Він просочився крізь підлогу і потрапив до спортзалу, який знаходиться якраз над підвальним приміщенням. Помітивши його, учителі та працівники школи вдарили на сполох. Директор НВК Микола Решетило одразу прийняв рішення про евакуацію учнів. Їх організовано вивели із школи та розпустили по домах. Не встигли останні школярі покинути стіни закладу, як на місці події вже були пожежні — працівники ПДПЧ-22 та МПО. Вони одразу ж розмотали пожежний рукав і почали гасіння вогню через вікна підвалу, що виходять у внутрішній двір школи. Вогонь вдалося подолати досить швидко, а ось дим валив із вікна ще хвилин двадцять. За цей час на місце пригоди приїхала ще одна пожежна машина та аварійно-рятувальна бригада з Полтави. Але паралельно із тим, як все більше рятувальників збиралося біля школи, ставало зрозумілим, що нічого страшного вже не трапиться. Пожежу загасили остаточно, дим потроху розсіювався, тож ніяких приводів для хвилювань не лишалося. Це ж підтвердив і начальник Новосанжарського райвідділу МНС Юрій Шило.
— Вогонь загасили. Він пошкодив лише підсобне приміщення. Оперативна робота пожежних завадила йому поширитись далі, — сказав Юрій Володимирович. — Щодо причини займання, то імовірніше усього нею стало коротке замикання проводки. Ця підсобка була замкнена, ніхто сторонній туди зайти не міг, тому причина підпалу навіть не розглядається.
Коли задимленість приміщення стає меншою, до нього заходять пожежні, які розбирають горілі речі та оглядають підсобку зсередини. Журналісти спостерігають за їх роботою через вікно.
— Он проводка на стіні перебита. Звідтіля воно і пішло, — впевнено говорить один з пожежних.
На підлозі приміщення видно почорнілі корпуси старих телевізорів, обгорілий тенісний стіл, ще якесь хламіття. Неподалік стоїть геть розплавлений калорифер. А за два метри від нього під стіною лежить купа звичайних віників, які не обгоріли ні трохи — до них вогонь, очевидно, дістатися не встиг.
До подвір’я НВК почергово заїжджають заступники голови райдержадміністрації. Спочатку — Володимир Левицький, за кілька хвилин — і Володимир Борт. Невдовзі на подвір’ї школи був і сам голова РДА — Сергій Шовкопляс. Чиновники спілкуються із Миколою Решетилом, Юрієм Шилом та пожежними. Дізнавшись, що все у порядку, у зворотній послідовності роз’їжджаються. Незабаром місце пригоди залишають і журналісти. На щастя, цього разу диму було більше, ніж вогню. І з першого погляду надзвичайна ситуація виявилась більш схожою на планові навчання. За винятком, звичайно, однієї обгорілої кімнати та кількох годин легкої паніки.

Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2010, 13:24 | Нові Cанжари | Надзвичайне
1. zevo / 6 листопада 2010, 09:45
Завгосп зараз відчуває себе як обікрадений Шпак)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації