Вхід | Реєстрація

Полтавщина хоче взяти участь у програмі «Бібліоміст»

Щоб виконувати свою соціальну функцію, сьогодні бібліотеки Полтавської області випробовують нові методи роботи, зокрема відкривають інтернет-центри. Оскільки коштів у місцевих бюджетах на таке оновлення часто не вистачає, заклади шукають можливості залучити спонсорські кошти, гранти. Одна з таких можливостей — участь у програмі «Бібліоміст».
Через співпрацю з міжнародними організаціями, які, у свою чергу, взаємодіють із Microsoft та іншими американськими компаніями, у жовтні-листопаді 2009 року, наприклад, фінансову допомогу вдалося отримати бібліотекам Лохвицького та Диканського районів. Цього року подати заявки на грант збираються 15 центральних бібліотечних систем Полтавщини.
—Умови, за яких надають гроші, — наявність приміщення, яке опалюється взимку; на кожне обладнане комп’ютером місце в ньому повинно припадати не менше 6 квадратних метрів; приміщення має бути під охороною тощо, — сказав начальник управління культури обласної державної адміністрації Геннадій Фасій.
Прийом заявок завершується 15 листопада. І в облдержадміністрації розраховують, що наступний грант зможуть виграти до 5 бібліотек Полтавщини.
Загалом в Україні на обладнання інтернет-центрів буде виділено 25 мільйонів доларів.
Цікаво: у Південній Америці завдяки подібній програмі були створені бібліотеки-човни, які курсували між населеними пунктами по річці.

Автор: Олена ЯСНЄВА, www.poltava.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 листопада 2010, 11:07 | Полтавщина | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації