Вхід | Реєстрація

У Полтаві школярів американці взялися навчити економити енергію

Україна споживає енергії стільки ж, скільки Японія, а виготовляє товарів набагато менше. Вихід один – навчитися економити. Чим менша людина, тим швидше навчається, тому і почали цей процес із учнів шкіл. За три роки в рамках Проекту «Реформи міського теплозабезпечення в Україні» американці навчать Україну економити. З подробицями Олена Ляшенко.
Учні із 30 Полтавської гімназії добре знають, що таке енергозбереження. На 6 «М» класі і реалізовується Проект «Реформа міського теплозабезпечення в Україні». Програма «Енергоефективні школи» тільки-но запустили в Полтаві, проте дітвора уже познайомилася де з чим – на канікулах.
Бліци:
— За час запуску проекту ми відвідали Теплоенерго та займалися пошуковою роботою
— Нам розповідали про першиих працівників Обленерго, про атомні електростанції, Українську гідроелектростанцію та інші.
Щоб навчити економії, екскурсій замало, тому Проект передбачає зміни в навчальному процесі.
Оксана Чередник, заступник директора гімназії № 30:
— Проектом передбачено викладення нового курсу по теплозбереженню, нас забезпечили підручниками, також ми відвідуємо підприємства по теплозбереженню.
У дітей і бачення дитяче – звідси і виставка малюнків на тему економії тепла, і танці зі свічками, і сценки, де серед головних героїв – Прометей, той, що тепло людям дав. Мета такої гри благородна, кажуть координатори американської ідеї в Україні.
Кадрія Сафуліна, співкерівник проекту:
— Виховання свідомого майбутнього споживача теплової енергії.
Разом за дітьми і батьки підтягнуться. Бо завдання у новому підручнику і на них розраховані. А складного немає нічого, якщо основні постулати економії тепла на дитячому плакаті помістяться.

Автор: Олена Ляшенко, www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 листопада 2010, 10:47 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації