Вхід | Реєстрація

Полтавці відзначили День української мови та написали їй листівку

Полтавці відзначили День української мови та написали їй листівку
Вчора полтавці відзначали День української мови та писемності пішою ходою центром міста та мітингом на Соборному майдані.
Близько сотні небайдужих людей долучилися до святкування. Учасники підписали символічну листівку, де наголошували, що окрім того, що мова калинова і солов'їна, вона - рідна. Зокрема, теплі слова написала росіянка, пані Олександра, яка закликала громадян України шанувати державну мову.
Окрім того, учасники мітингу ще раз висловилися протии скандального законопроекту про мови, який нині очікує розгляду у Верховній раді.
Не забуваючи про те, що на календарі все таки свято, учасники читали вірші, гурти UA та Дельтора співали пісні, а фінальним акордом стало видовищне файер-шоу, за що глядачі віддячили бурхливими оплесками.
Організатори закликали полтавську громаду бути активнішими і при потребі знову вийти обстоювати свої права.
Цікаво, що вимогу організаторів було виконано - представники політичних сил хоча і були присутні на акції, однак від промов утрималися.

Автор: poltavanews.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 листопада 2010, 16:26 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації