Вхід | Реєстрація

Результати виборів в Кременчуці

5 листопада Кременчуцька міська територіальна виборча комісія оголосила остаточні результати виборів до місцевих органів влади. Невдовзі відбудуться установчі сесії міської та районних рад нового скликання, але нових облич у складі рад кременчужани побачать небагато. Зокрема, у Кременчуцькій міській раді майже половина нинішніх обранців були депутатами й минулого скликання.
Якщо 30 депутатів міської ради, обрані в округах, стали відомі майже одразу після виборів, то прізвища решти 30-ти депутатів, які увійдуть до складу ради за партійними списками, виборчком оголосив наприкінці минулого тижня. На своїх представників у раді мали право лише ті партії, котрі набрали понад 3% голосів виборців, причому від кількості голосів залежить і кількість депутатських мандатів. Прохідний бал отримали семеро: Партія регіонів, ВО «Батьківщина», «Рідне місто», «Фронт змін», КПУ, «Сильна Україна» та ВО «Свобода». Зважаючи на те, що кандидати у депутати від кількох партій отримали підтримку виборців в округах, у списках відбулися кадрові рокіровки.
Врешті картина нового складу міської ради прояснилась: із загальної кількості – 60 обранців, 26 були депутатами минулого скликання. Найбільше нових облич у міській раді забезпечила команда «Рідного міста», майже 2/3 складу цієї партії до місцевих органів влади раніше не балотувалися.

Микола Глухов пішов з посади з високо піднятою головою
«Мені не соромно дивитися в очі кременчужанам. Я пишаюся тим, що вдалося зробити для міста за ці 10 років», – сказав Микола Глухов на своїй останній прес-конференції в якості міського голови.
Саме за часів керування містом Миколою Глуховим Кременчук уві­йшов до числа найкращих міст України. Серед найважливіших напрацювань міської влади він називає реформування житлово-комунального господарства; створення оптимальних умов для розвитку підприємництва, підтримки малого та середнього бізнесу; впровадження системи управління якості ISO 9001-2008 з надання муніципальних послуг; перехід до роздільного збирання побутових відходів та початок санації міського сміттєзвалища. Чимало зроблено й у соціальній сфері: розпочато будівництво школи у квт. 278, збережено позашкільні заклади освіти, розширено мережу закладів фізкультури та спорту, відкрито Центр реабілітації дітей-інвалідів, художню галерею Наталі Юзефович тощо.
Микола Глухов зазначив, що новообраному меру він залишає місто без боргів по жодній галузі, вчасно виплачується заробітна плата працівникам бюджетної сфери, проводяться розрахунки за енергоносії, у місцевій скарбниці достатньо грошей для утримання міського господарства та фінансування всіх видаткових статей бюджету.
— На другий день після виборів я зателефонував Олегу Бабаєву, привітав його з перемогою і підкреслив, що передаю йому не «помийку», а одне з кращих міст України. Я попросив його завершити розпочаті напрацювання та програми, – сказав Микола Глухов. Звертаючись до журналістів, він закликав їх бути контролерами виконання обіцянок нової влади. Він теж буде слідкувати за роботою команди свого наступника, бо залишати Кременчук не збирається. До нового року Микола Глухов має намір відпочити, а потім знову стане до роботи. «Де працюватиму, я ще не визначився, однак знаю, що зі своїм характером вдома не зможу сидіти»,  – зазначив він.
Через журналістів Микола Глухов подякував усім кременчужанам, які голосували за нього на виборах, а також усім, з ким разом працював, усім, хто вірив у нього та підтримував у добрих справах.

Коли узаконять нову владу?
Установча сесія міської ради нового скликання може відбутися вже цього тижня. Голова тервиборчкому має вручити посвідчення новообраному міському голові та депутатам. Далі пленарне засідання проводитиме вже новий мер. Він повинен представити на затвердження міської ради кандидатури своїх заступників та склад міського виконавчого комітету. У квітні 2006 р. установча сесія міськради була по­ділена на два пленарні засідання.

Перевибори відбудуться 2 січня 2011 р.

Рішення про повторне голосування з виборів депутата-мажоритарника Автозаводської райради у виборчому округу № 22 ухвалив районний виборчком. Згідно зі ст. 15 Закону про місцеві вибори, переголосування має відбутись у 60-денний термін від дати проведення основних виборів, в останню неділю цього терміну. Тобто мешканцям Молодіжного, чиї будинки входять до округу № 22, одразу після Нового року, 2 січня 2011 р., доведеться знову йти на дільниці.
Нагадаємо, що під час виборів 31 жовтня на дільницях №№ 51 та 52 у списках кандидатів у депутати Автозаводської районної ради були відсутні прізвища двох претендентів – Ігоря Шапрана з «Сильної України» та Сергія Яроша від Партії зелених.
В іншому округу на дільниці № 28 (приміщення КІДУЕП) були взагалі відсутні бюлетені з виборів депутата до Автозаводської райради за мажоритарним округом. Їх помилково передали до іншої дільниці. Однак, те, що виборці дільниці № 28 не мали змоги обрати свого районного депутата, на результати виборів у цілому по округу не вплинуло. Так пояснили у районній виборчій комісії. Тут переголосування проводити не будуть.

У Полтавській облраді майже половина депутатів – регіонали
Партія регіонів отримала 57 місць зі 120-ти у Полтавській обласній раді, набравши 47,5% голосів виборців. ВО «Батьківщина» буде представлена в облраді 18-ма депутатами. «Совість України» одержала 10 місць, «Фронт змін»  – 8, КПУ  – 7, СПУ – 7, «Сильна Україна» – 6. Крім того, до облради пройшли 3 депутати від Народної партії, 2 – від партії «Наша Україна», по одному – від Української народної партії та Селянської партії, – повідомляє «Інтерфакс-Україна».
Нагадаємо, депутатами облради від Кременчука за двома мажоритарними округами стали керівник заводу «Кредмаш» Микола Данилейко (Партія регіонів) та директор ВПУ № 7 Микола Несен (ВО «Батьківщина»).

Результати виборів міського голови

1. Олег Бабаєв, ВО «Батьківщина» – 42,43%
2. Микола Глухов, Партія регіонів – 27,19%
3. Андрій Безкоровайний, «Сильна Україна» – 8,29%
4. Вадим Петренко, «Рідне місто» – 3,83%
5. Віктор Бугайчук, ВО «Свобода» – 3,55%
6. Олександр Бортник, СПУ – 3,4%
7. Леонід Куліченко, Партія зелених – 0,74%
8. Володимир Кузьмин, «Нова політика» – 0,64%
9. Анатолій Шолудько, УНА – 0,36%
Не підтримали жодного кандидата – 8,08%.

Політичні кольори Кременчуцької міської ради
Міська рада V скликання (квітень 2006 р.  – листопад 2010 р.)
(кількість депутатів, які пройшли за партійними списками)
Партія регіонів – 20
БЮТ – 17
«Наша Україна» – 8
СПУ – 7
КПУ – 5
Партія «Віче» – 3.

Міська рада VI скликання (листопад 2010 р.)
(кількість депутатів, які пройшли за партійними списками та від мажоритарних округів)
Партія регіонів – 18 (9 + 9)
ВО «Батьківщина» – 17 (9 + 8)
«Рідне місто» – 12 (4 + 8)
«Фронт змін» – 4 (3 + 1)
КПУ – 2 (за списками)
«Сильна Україна» – 2 (за списками)
ВО «Вітчизна» – 2 (від округів)
ВО «Свобода» – 1 (за списками)
Єдиний Центр – 1 (від округу)
УСДП – 1 (від округу)

Автор: Інна Данилова, www.panorama.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2010, 14:08 | Кременчук | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації